ingezonden

Musicalgroep Joy zoekt dirigent

Musicalgroep Joy (voorheen kinderkoor Semper Crescendo) brengt al jaren met vele basisschoolkinderen een spetterende musical op de planken. Hiervoor repeteren ze iedere woensdag in de Wis onder leiding van Kaylee Rijkers. Na dit zo’n 10 jaar met veel plezier gedaan te hebben wil Kaylee het (dirigeer)stokje overdragen, i.v.m. zwangerschap. Lijkt het je leuk om wekelijks met een enthousiaste groep kinderen naar een musical toe te werken, dan is dit wellicht wel iets voor jou! Je hoeft echt geen professional te zijn maar het is wel belangrijk dat je goed bent met kinderen en het leuk vindt om ze wat te leren. Bij Joy gaat het vooral om plezier maken! Kaylee is zeker bereid om je het e.e.a. te leren, op weg te helpen of om er eventueel samen nog een tijdje in op te trekken. Heb je vragen of interesse, stuur gerust een mailtje. Kaylee: kayleerijkers@gmail.com Bestuurslid Hanneke: hvandriel75@gmail.com

Oekraïners terug naar familie

De afgelopen maanden woonden er in Loosbroek twee vrouwen en twee kinderen uit Oekraïne: Katia, Olenka, Sofiia en Danylo, zoals we al eerder in de Dorus konden lezen. Op het schoolplein leerden wij hen kennen en raakten Wendy en ik met hen bevriend. Zij kregen de kans om in Dresden in Duitsland te gaan wonen, bij hun nicht, bij familie, dichterbij Oekraïne waar ze eigenlijk zo snel mogelijk weer heen willen. Toen Wendy en ik dat hoorden hadden we meteen het idee dat we iets moesten doen. We besloten dat ik hen met een bus naar Duitsland zou rijden.

We regelden een leenbus en een vriendin die met me mee zou rijden, de rit was 7-8 uur enkele reis. Helaas bleek de bus op de ochtend van vertrek niet geschikt om ons allemaal naar Dresden te brengen en moest ik à la minute op zoek naar een geschikte bus. Ik kon een bus huren bij een verhuurbedrijf, zij zouden hem direct klaarzetten en hiermee konden we naar Dresden. Uiteraard hing daar een prijskaartje aan, wat aanvankelijk niet de bedoeling was. De kosten van de benzine werden betaald door Katia en Olenka, en verder was het budget krap. Dankzij een aantal sponsoren hebben wij de huur van de bus kunnen betalen. Hier zijn wij super dankbaar voor! Ik wil bij deze, ook namens Katia, Olenka en de kinderen, de mensen bedanken die belangeloos en zonder erbij na te denken ons hebben willen helpen. Hartverwarmend!

Wendy van Doremalen, Monique & Maikel Korsten, Evi, Rob Lunenburg, Gert-Jan Roefs en John Schouten! Deze is voor jullie, DANK JE WEL!

Op dit moment wonen Katia en Olenka in een huurflat in een dorp nabij Dresden. Zij zullen binnenkort papieren ontvangen zodat ze een bezoek kunnen brengen aan Oekraïne en hopelijk hun man en moeder weer kunnen zien.

Danielle Heesakkers – van Doremalen