ingezonden

Klusdienst HDL

Volop meedoen in de samenleving. Liefst houden we daarover zelf de regie. Zelfstandig wonen, binnen- en buitenshuis zelf problemen oplossen; als het kan zo lang mogelijk. Als dat voor u problemen geeft, dan zult u uiteraard in eerste instantie een beroep doen op uw eigen netwerk zoals familie en buren. Lukt dat niet, dan kunt u mogelijk een beroep doen op de Klusdienst. Dit initiatief is ontstaan voor u om als oudere langer zelfredzaam te zijn. Onder het motto: ”Senioren helpen senioren!” Veel handige vrijwilligers staan voor u klaar om u te helpen met een klus. Dat doen ze graag. De Klusdienst is officieel van start gegaan op woensdag 21 september jl. In het bijzijn van de gemeente is toen een informatiefolder gepresenteerd. Alle KBO-leden krijgen deze folder huis aan huis bezorgd. De folder komt ook in De Wis te liggen. De Klusdienst is een initiatief van de KBO-afdelingen Heeswijk Dinther en Loosbroek.

Kom erbij!

De gemeente Bernheze wil in ieder dorp ruimte creëren voor ontmoeting tussen inwoners die ervoor zorgen dat gevoelens van eenzaamheid verminderen. Het woord verbinding en ontmoeten staan centraal in deze week tegen Eenzaamheid. Op woensdagmiddag 5 oktober kunt u vanaf 14.00 uur in De Wis gratis een kop koffie met wat lekkers, een hapje en een drankje nuttigen. Wendy Odrosslij, Coördinator Eenzaamheid voor de gemeente Bernheze en werkzaam als Sociaal Werker binnen het Sociaal Team van Ons Welzijn ontvangt u graag en er is zang van ons Loosbroeks duo Wout en Jan. Coördinator ontmoetingsmiddag Jeanne Kremers Werkgroep tegen Eenzaamheid Ria vd Wijst tel. 0413-229411.

Losbroek bedankt!

In het laatste weekend van augustus was er een kunstenfestival in Loosbroek waarbij op maar liefst 22 locaties in het dorp de deuren wagenwijd open werden gezet. Duizenden bezoekers genoten twee dagen van de enorme gastvrijheid en betrokkenheid! Waar een klein dorp groot in kan zijn. Heel veel dank aan iedereen die in welke vorm dan ook heeft geholpen om het tot zo’n onverwacht succes te maken! Dat smaakt naar meer!

Oud ijzer actie zaterdag 5 november

Beste inwoner van Loosbroek,

Op zaterdag 5 november komt korfbalvereniging Korloo weer bij u langs om oud ijzer op te halen. Om 9.00 uur beginnen we met inzamelen. Wilt u ervoor zorgen dat het dan aan de straat staat? Graag niet al de avond ervoor klaarzetten vanwege de ‘piraten’ die ons in het verleden verrast hebben. Wat mag NIET: Koelkasten – diepvriezen (kan gratis naar de milieustraat) – autobanden – motorblokken met olie erin. Accu’s nemen wij graag mee. Indien de hoeveelheid te groot of te zwaar is om aan de straat te zetten, neem dan van tevoren even contact op met Haico Langenhuizen of Jeroen van Driel Wij zorgen dan dat het 5 november aan huis wordt opgehaald. Ook als u zwaar ijzer, grotere hoeveelheden koper, zink e.d. heeft, dus de wat waardevollere materialen wilt meegeven laat het dan achter het huis liggen en bel van tevoren even 06-10093445 of 06- 54268287 Onze volgende ophaalronde is in rond mei 2023. Indien U tussendoor dringend uw oud ijzer kwijt wilt neem dan contact op met Haico of Jeroen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en uw gift.