ingezonden

GEZELLIGHEIDSTAS

Dementievriendelijk Bernheze:
Wie op zoek is naar een gespreksonderwerp, een liedje of een gezelschapsspelletje kan deze vinden in de gezelligheidstas. Deze tas is voor alle senioren of hun naasten gratis te leen na telefonisch contact met Cultureel Centrum De Wis (tel. 06-53180803). De gezelligheidstas is een idee van twee leden uit Loosbroek en als pilot samengesteld en financieel mogelijk gemaakt door de werkgroep Dementie Vriendelijke gemeente. De bedoeling is dat de inhoud van deze tas aanleiding geeft voor een praatje en het ophalen van herinneringen ‘over vruger’. Wat herinneren we ons nog, was is er veranderd, wat missen we en wat is er verbeterd in de huidige tijd waarin we leven. Hoe ging het bij ons vroeger? Dus een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en gezellig met elkaar te ‘buurten’. Verder staan er in de dementheek van de bibliotheken van Bernheze herinneringskoffers waarin boeken, voorwerpen en materialen zitten die aansluiten bij herinneringen van onze kerkdorpen. Zorgvuldig samengesteld door o.a. de heemkundekringen, de bibliotheek en de werkgroep Dementie Vriendelijke gemeente, de gemeente en ONS Welzijn. Tijdens de ontmoetingsmiddag in De Wis zijn deze koffers te bekijken.

De Wis(t) u datjes

Opening:
Onze deuren mogen weer open! Weliswaar met nog wat beperkingen, maar het begin is er! Hopelijk zien we elkaar snel weer bij De Wis!

Wisactie:
De flyers voor de jaarlijkse Wisactie zijn weer bij alle inwoners van Loosbroek bezorgd (m.u.v. degenen die via een doorlopende incasso deelnemen). We hebben jullie steun heel hard nodig en hopen dat jullie ons ook dit jaar een warm hart toe dragen.

Nieuwe penningmeester:
Ninge Duyvensz is per 1 mei jl. gestopt als penningmeester van De Wis. Ninge was vanaf 2016 bestuurslid en heeft 5 jaar lang het financiële reilen en zeilen van De Wis voor zijn rekening genomen. We zijn hem daar zeer dankbaar voor! Gelukkig hebben we een nieuwe penningmeester gevonden; dorpsgenoot René van Erp heeft het stokje van Ninge overgenomen.

Kerncommissie

Samen een eigen huis bouwen in Loosbroek:
Je eigen woning bouwen is voor veel mensen een droom, maar met CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) zijn er meer kansen. Bij CPO ontwikkel je samen met een groep mensen (je toekomstige buren) die ook een huis willen bouwen een woningbouwproject. Er zit dus geen projectontwikkelaar tussen, wat scheelt in de kosten. Je gaat samen aan de slag met de architect en koopt samen in. Met deze vorm van bouwen kun je enorm veel geld besparen omdat je bouwt tegen de kostprijs. Je betaalt dus precies wat de woning kost. Je hebt niet alleen invloed op je eigen huis, maar ook op de invulling van de wijk. Komt er een grasveldje met een speeltuintje, en hoe zit het met de parkeergelegenheid. Allemaal zaken waar jij invloed op hebt. Benieuwd naar de voordelen? Meld je aan bij info.kcloosbroek@gmail.com