Ingezonden

BIJEENKOMST NIEUWE INWONERS

Op vrijdag 5 november a.s. organiseert de werkgroep Welkom@ Loosbroek namens de Kerncommissie, de Parochie en de Wis weer de tweejaarlijkse informatiebijeenkomst voor nieuwe inwoners uit Loosbroek in c.c. De Wis. Alle “nieuwe” inwoners hebben hiervoor persoonlijk een uitnodiging ontvangen. Ben je nieuw in Loosbroek, heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je er op 5 november graag bij zijn, stuur dan z.s.m. een bericht naar info@de-wis.nl om je aan te melden voor deze avond. Rond 21.00 uur starten we met een “speeddate”. Het zou leuk zijn wanneer ook “oude” inwoners van Loosbroek hierbij aansluiten. Dus heb je vrijdag 5 november vanaf 21.00 uur nog niks anders op de planning en wil je mee speeddaten en aansluitend een drankje pakken aan de bar? Loop gerust bij De Wis naar binnen. Iedereen is welkom!

PS: Voor deze activiteit is een coronacheck nodig omdat aansluitend aan de presentatie gebruik gemaakt wordt van de horecavoorziening. Vergeet dus niet je coronatoegangsbewijs mee te nemen.

UITNODIGING JAARVERGADERING

Hoe krijgen we meer diversiteit in de Kerncommissie vroeg de voorzitter zich hardop af tijdens de laatste bestuursvergadering. Daar had ie wel een punt, nu heeft Loosbroek geen 180 nationaliteiten, maar vijf mannen van middelbare leeftijd is toch niet echt een reële afspiegeling van de Loosbroekse gemeenschap. Het doel van de Kerncommissie is de wensen en angsten van Loosbroek overbrengen naar de gemeente. Maar dan moet je wel weten wat de wensen zijn, en daar lieve inwoners van Loosbroek heeft de kerncommissie jullie voor nodig, ongeacht leeftijd, huidskleur religie of politieke voorkeur. Dus waar wij naar op zoek zijn, zijn boeren zonder kiespijn, peuterleidsters die out of de box denken, tieners die klagen waarom het hier zo saai is, ouderen die komen vertellen wat er vroeger beter was, mensen die goedgelovig zijn, en mensen die nergens in geloven Want als we zelf niet met plannen komen, worden ze voor ons gemaakt, en voor je het weet heb je een windmolen in je achtertuin, of krijg je er 425 Oost-Europese buren bij. En als we zelf de regie in handen willen houden zullen wij de plannen moeten maken. Dus komt allen naar de Jaarvergadering op 18 november in “De Wis” en denk met ons mee!

OUD IJZER ACTIE OP ZATERDAG 6 NOVEMBER

Beste inwoner van Loosbroek, Op zaterdag 6 november komt korfbalvereniging Korloo weer bij u langs om oud ijzer op te halen. Om 9.00 uur beginnen we met inzamelen. Wilt u ervoor zorgen dat het dan aan de straat staat? Graag niet al de avond ervoor klaarzetten vanwege de ‘piraten’ die ons in het verleden verrast hebben. Wat mag NIET: Koelkasten – diepvriezen (kan gratis naar de milieustraat) – autobanden – motorblokken met olie erin. Accu’s nemen wij graag mee. Indien de hoeveelheid te groot of te zwaar is om aan de straat te zetten, neem dan van tevoren even contact op met Haico Langenhuizen of Jeroen van Driel. Wij zorgen dan dat het 6 november aan huis wordt opgehaald. Ook als u zwaar ijzer, grotere hoeveelheden koper, zink e.d. heeft, dus de wat waardevollere materialen wilt meegeven laat het dan achter het huis liggen en bel van tevoren even 06-10093445 of 06-54268287. Onze volgende ophaalronde is in april 2022. Indien U tussendoor dringend uw oud ijzer kwijt wilt neem dan contact op met Haico of Jeroen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en uw gift.

SINT EN PIETENMIDDAG IN DE WIS

Op zaterdagmiddag 20 november a.s. is er voor alle kinderen in Loosbroek (peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd) een interactieve Sint- en Pietenvoorstelling in De Wis verzorgt door LEUK Amusement. De voorstelling begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De zaal is open vanaf 14.45 uur. Ouders/ verzorgers mogen natuurlijk aanwezig zijn bij deze leuke voorstelling met als titel: Sint en Piet te dikke vrienden. Koffie/ thee en ranja tijdens de voorstelling worden aangeboden door Stichting Oranjecomité Loosbroek. Er zal géén QR code gescand worden omdat dit een evenement voor kinderen betreft.

KREUGE KICK-OFF PARTY ZATERDAG 20 NOVEMBER

19.11 UUR De Kreuge bestaat 11 jaar! We trappen het carnavalsseizoen daarom af met een knallende KREUGE KICKOFF PARTY bij Lunenburg op zaterdag 20 november a.s.! Met optredens van Arjan Oostrom, de Lampegastuh en Kapalone! Voor meer info zie www.dekreuge.nl