ingezonden

Stichting Oranjecomité Loosbroek

Wensboom 2021

We kunnen elkaar warmte geven door levensmiddelen te geven

Op vrijdagavond 10 december tussen 18.30-19.30 uur en op woensdagmiddag 15 december tussen 16.00- 17.00 uur gaan we bij De Wensboom op ons Dorpsplein levensmiddelen inzamelen voor Lichtpunt HDL zodat zij mooie kerstpakketten kunnen samenstellen voor inwoners uit Heeswijk-Dinther en Loosbroek die dit nodig hebben.

Levensmiddelen die we graag willen hebben zijn: pannenkoekenmeel, jam, soep in pak kip/ champignon/ tomaat, hagelslag, pasta/ macaroni/ mie/ couscous, groente in blik, fruit in blik, spuitbus slagroom, kerstkransjes, chocolade, appelstroop, wc-papier, afwasmiddel, shampoo, tandpasta, saus en mix voor groenten, knäckebröd, kuipje roomboter of margarine, limonadesiroop, thee, koffie en schenkstroop.

De parochies Dinther, Heeswijk en Loosbroek hebben samen de hulpdienst Lichtpunt opgericht. Samen zoeken naar oplossingen door het hele jaar door alert te zijn, inwoners te bezoeken en het herkennen van signalen zodat ze mensen kunnen begeleiden naar hulpinstanties. Lichtpunt neemt de mensen letterlijk bij de hand en begeleidt hen persoonlijk. Soms is elkaar helpen zo simpel en toch is hulp vragen een ander verhaal.

Alvast bedankt,
Stg. Oranjecomité Loosbroek

Boerenbond Loosbroek

Jaarlijkse kaartavond

Op woensdag 29 december organiseert Boerenbond Loosbroek weer de jaarlijkse kaartavond voor iedereen uit Loosbroek en omgeving. Locatie: kantine sportpark de Hoef, aanvang 20:00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen en er wordt gestreden om de wisselbeker. De entree bedraagt € 2,50, waarvoor koffie en hapjes worden geserveerd. Wij zien u graag die avond en wensen u veel plezier en succes!

Bestuur Boerenbond Loosbroek

P.S. de dan geldende corona maatregelen zullen in acht genomen worden.

Team Blijf van de Bleken

Windmolens

Veel Loosbroekenaren maken zich ernstig zorgen over de plannen voor meerdere windturbines op De Bleken. Om aan overheidsdoelstellingen te voldoen heeft de gemeente Bernheze onderzoek gedaan voor plaatsing van windturbines in onze omgeving. Dat leverde drie zoekgebieden op: links en rechts van de Broekdijk, bij de Venloop (achter Brabantwater) en bij Wolvenbos (richting Vinkel). Vanwege de lage windsnelheden in dit gebied wordt gedacht aan windturbines met een hoogte van minimaal 250 meter. Ter vergelijking: onze kerk is 29 meter hoog. En dat op 500 tot 1000 m van de bebouwing! Onze zorgen hebben betrekking op gezondheid, welzijn, flora, fauna en waardedaling van huizen. 17 jaar geleden verdween zo’n plan in de prullenbak na stevig verzet uit Loosbroek.

Wanneer u ook nu onze zorgen deelt, volg ons dan op Facebook ‘BlijfvandeBleken’ en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en onze acties.