jeugd

Lotte de Mol

‘Ik wil graag in Loosbroek blijven wonen’

“Ik heb eigenlijk maar een heel normaal leven,” zegt Lotte de Mol (18). Ze woont samen met haar ouders en haar zus Femke in de Jan Dobbelsteenstraat.

“Ik vond op de basisschool onze klas heel leuk en nu nog ben ik bevriend met mensen uit die groep. Er waren in deze klas niet heel veel groepjes want iedereen kon goed met elkaar omgaan. Het schoolverlaterskamp van groep 8 was veruit het leukst want we hadden er veel zin in en iedereen was vrolijk. En bij aankomst op het kampadres zat de sfeer er gelijk goed in,” herinnert Lotte zich. Na de basisschool gaat Lotte naar het Hooghuis en samen met een aantal dorpsgenootjes fietste ze elke dag naar Heesch. “Het was een kleine middelbare school en daardoor kenden de docenten de leerlingen goed. Het leukste vak was geschiedenis dat gegeven werd door meneer Linders. Hij maakte de lessen interessant want ik vind alles wat met wereldoorlogen te maken heeft interessant om naar te luisteren en ik kijk graag oorlogsfilms en documentaires.” Na de middelbare school vindt Lotte het moeilijk om een goede vervolgopleiding te kiezen. Na een uitgebreide loopbaanoriëntatie en veel gesprekken startte ze op Yuverta, richting paraveterinair. Omdat deze opleiding toch te theoretisch bleek te zijn is ze na een jaar overgestapt naar de opleiding pedagogisch medewerker op het Koning Willem 1 college in Den Bosch.“Deze opleiding is hartstikke leuk. Ik heb net mijn stage achter de rug bij BSO en kinderdagverblijf Joepie in Vinkel. Ik vind kinderen waarmee je een gesprekje kunt voeren leuker dan de babygroep en de activiteiten die we buiten organiseren voor de kinderen zijn leuk, want ik ben zelf ook graag buiten en dan vooral in de zomer,” lacht Lotte.

Naast haar studie heeft Lotte een bijbaantje bij Modezaak van Tilburg in Nistelrode. “Ik werk altijd op zaterdag in de lunchroom en dan werken er veel jonge meiden en is het er gezellig.” In haar vrije tijd is Lotte te vinden op het voetbalveld waar ze voetbalt bij Sportclub Loosbroek in het team Dames1. “Ik sta laatste vrouw en die positie bevalt me wel en ik blijf vaak hangen in de kantine voor de derde helft. Op dit moment staan we 3e in de competitie en we gaan echt voor het kampioenschap want we zijn erg fanatiek. We gaan zelfs met een groepje meiden voor onze lol naar de sportschool in Schijndel en na afloop heb ik altijd gruwelijke spierpijn.” Lotte houdt wel van een feestje en bezoekt graag de festivals in de buurt zoals Høken en Hakselen, Paaspop, Alle Remmen Los en de Solexrace waar ze, samen met haar vrienden, op de fiets heen kunnen want van tevoren wordt bij diegene die het dichtst bij het festival woont ingedronken. Lotte heeft het goed naar haar zin in Loosbroek en zou graag hier willen blijven wonen. “Als ik iets zou mogen veranderen in ons dorp dan wens ik meer terrasjes, een Jumbo supermarkt en niet te vergeten meer lantaarnpalen in het buitengebied van Loosbroek naar Heesch want daar is het eigenlijk super gevaarlijk.” De tiener wil ook nog wel wat buiten Loosbroek zien. Later zou ik nog wel eens een wereldreis willen maken en dan vooral naar landen met hoge bergen, helder blauwe zeeën en mooie stranden want die zou ik graag eens met mijn eigen ogen willen zien.”

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Miriam van Dijk