jeugd

Evy Stevens

‘Ik hou ervan om nieuwe vrienden te maken’

Evy Stevens (12) is geboren in Veghel en woont ruim twee jaar aan de Pastoor de Grootstraat. In september 2020 verhuisde ze met haar moeder Inge en haar twee zusjes naar Loosbroek. Ze wonen, vaak met negenen, samen met William Oosterholt en zijn vier kinderen.

OP SLEEPTOUW

Evy bleef, ondanks dat ze in Loosbroek woonde, op de lagere school in Veghel. Dat had zo zijn voor- en nadelen. De andere kinderen van het gezin van Inge en William zaten ook niet in Loosbroek op school. “We namen elkaar mee op sleeptouw door het dorp en naar de speeltuintjes, het is toch anders als je de kinderen van hier niet dagelijks ziet,” zegt Evy lachend. Evy begon met korfballen en deed mee aan andere buitenschoolse evenementen zoals de kindervakantieweek. Nu ze op het voortgezet onderwijs zit is het andersom. Ze kende Veghel al op haar duimpje, en dat maakte voor haar de overstap naar het middelbaar onderwijs juist makkelijker. Ze keek er ook naar uit om bij die overstap nieuwe vrienden te maken. Dat is ook gelukt, ze heeft een fijne groep vriendinnen. Ze fiets met Jessica, die bij haar in de straat woont en bij die groep hoort, naar school. Evy Stevens ‘Ik hou ervan om nieuwe vrienden te maken’

ONLINE TEKENEN

Evy zit nu in het eerste jaar op het Fioretti College. Daar komt ze weer oude klasgenootjes van haar lagere school tegen. Het contact is wat minder, maar het is toch altijd gezellig. Ze vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn. Als klein kind tekende ze veel. De creatieve vakken op school zoals tekenen, tijdens de talenten-uren en beeldend vormgeven vindt ze het leukst. Later zou ze daar graag iets mee willen doen, haar creativiteit verder ontplooien. “Ik wil graag Game Artist worden, die tekenen online en ontwerpen allerlei afbeeldingen. Dat lijkt me kei vet,” vertelt Evy. In Loosbroek wonen vindt Evy fijn. “Als iedereen er is, is het vaak erg druk in huis maar het is ook gezellig met z’n allen. En Loosbroek is sowieso leuk. Ik ben alweer bijna twee jaar lid van Korloo en ik heb het echt naar mijn zin bij korfbal. Het is een leuke sport en ook belangrijk, het team is erg gezellig!”

Tekst: Joke Dobbelsteen | Foto’s: Wim Roefs