Jeugd

Yara de Mol

‘Ik wil heel graag in Loosbroek blijven’

“Heel leuk was hier de basisschool” begint Yara de Mol (15) haar verhaal. “Een fijne periode in mijn leven. We waren zo’n hechte klas op de basisschool. We zijn dat nu nog steeds, elk weekend komen we als vriendinnen bij elkaar. Ik heb nog dezelfde vriendinnen. We kennen elkaar al zo lang en ik hoop ze nog veel langer te kennen!”

Eindexamen

Yara woont aan de Achterdonksestraat, is de dochter van Tjerry en Cindy en zus van Stijn en Mats. De eerste jaren op het Zwijsen College liepen goed maar het werd daarna wat te moeilijk. Ze zit nu in klas 4 en dit jaar slaagt ze hopelijk voor het VMBO-t op het Fioretti College. Terwijl klasgenoten in het derde leerjaar vakken hebben afgesloten voor het examen, heeft zij dat niet. Ze heeft van alle vakken alsnog een eindtoets moeten maken. Toch is ze er beter op haar plaats. Dat het eindexamen over een paar maanden begint kan ze zich nauwelijks voorstellen. In mei gaat het beginnen. Het betekent voor haar daarna lekker lang vakantie en allerlei leuke dingen doen in haar drukke leventje. Yara wil veel meemaken.

Pedagogiek

Yara heeft een aardig beeld van wat voor opleiding ze na het Fioretti wil gaan volgen. Het wordt Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Tijdens open dagen is ze bij scholen in Veghel en Den Bosch gaan kijken. Welke school het wordt, daar is ze nog niet over uit. “Naar Den Bosch is lang reizen. Als je om half negen moet beginnen moet je rond zeven uur in de bus zitten. Veghel is een half uur fietsen, maar zit ik wéér in Veghel, ik weet niet of ik dat leuk vind.” Als de opleiding op het MBO is gelukt, wil ze Pedagogiek studeren op het HBO.

Bijbaantje

Naast haar tijd voor school en uren chillen of een film kijken met haar vrienden en vriendinnen, werkt Yara bij Restaria Revival. “Werken bij Revival is leuk. Ik werk  in de friettent, in het restaurant en soms help ik met de catering die Revival voor festivals, evenementen en andere adressen verzorgt. Het leukste van dit baantje vind ik een praatje maken met mensen.” Meestal werkt Yara op zondagavond. Het baantje is niet altijd goed te combineren met de wedstrijden van Korloo. Yara korfbalt in een team met al haar vriendinnen uit Loosbroek. Ze traint en begeleidt een jeugdteam. Met deze leuke hobby is ze een aantal dagdelen zoet. Op de vraag of ze later in Loosbroek blijft wonen antwoordt Yara meteen: “Ja, ik wil echt heel graag in Loosbroek blijven wonen. Dat weet ik nu al. Ze gaan hier toch nieuwe huizen bouwen? Ik hoef nergens anders naar toe!”