JEUGD

Eva Sigmans

‘Het komt altijd goed’

Eva Sigmans (21) woont al haar hele leven in Loosbroek. Maar afgelopen november heeft ze ons mooie dorpje ingeruild voor een iets toch wat andere plek. Eva is namelijk haar minor Sportpsychologie aan het volgen op de Universiteit in Sydney, Australië. Voordat Eva aan haar minor (een deel van de bacheloropleiding die je besteedt aan een ander onderwerp) begon, heeft ze eerst nog haar eigen plan getrokken; Eva is drie maanden rond gaan reizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Ze heeft in Australië de hele oostkust afgereisd om uiteindelijk, midden december, naar Nieuw-Zeeland te vertrekken om daar verder te gaan met haar reis. Eind januari ging ze terug naar Australië. Daar heeft ze in Melbourne haar ouders, Henk en Ingrid, opgehaald. Samen hebben ze twee weken lang verschillende mooie plekken bezocht. Zo hebben ze bij Melbourne de Great Ocean Road gereden en zijn ze naar het Grampions National Park geweest. Verder hebben ze Sydney bezocht en zijn ze de Blue Mountains gaan verkennen. Toen deze mooie reis erop zat zijn ze samen terug naar het centrum van Sydney vertrokken om daar Eva’s nieuwe appartement in te richten.

ONTMOETINGEN

“Het is een echt avontuur. Ik heb heel veel plekken gezien en heel veel gave dingen meegemaakt. In Australië waren we bijvoorbeeld wel iets vaker aan het feesten dan in Nieuw-Zeeland. Maar de alcohol is extreem duur dus het was wel kijken wat kon en wat niet. En ook zijn ze hier extreem streng met ID controle, veel strenger dan in Nederland.” Eva vertelt dat ze veel mensen ontmoette in hostels waar ze sliep. “In Nieuw- Zeeland was er een Hop On Hop Off bus, dat is een bus die je naar verschillende mooie plekken bracht en zo steeds nieuwe mensen meenam. Hierdoor heb ik ook veel mensen ontmoet en dat was ook mijn doel. Ik ben heel bewust eerst gaan reizen voordat ik aan mijn minor begon. Ik wilde eerst veel zien om me daarna helemaal op mijn studie te focussen. Iets waar ik nu dus aan moet gaan beginnen.” Eva heeft nu haar twee weken lang durende intro. Hierna begint ze officieel met haar vakken. Haar appartement zit op de campus wat ze erg fijn vindt. “Ik woon met acht meiden samen en diegene die ik tot nu toe heb ontmoet zijn heel erg leuk.”

BOODSCHAPPEN

Een prachtige reis maar Loosbroek is niet uit beeld. “Ik had niet verwacht dat ik mensen zo erg zou gaan missen. Ondanks dat ik het met het reizen heel erg naar mijn zin had miste ik thuis toch wel. Dat werd gelukkig wat minder naarmate ik langer hier was. Wel vond ik het heel fijn om mijn ouders weer te zien.” Buiten dat het allemaal wat duurder is dan in Nederland, en dan vooral de boodschappen, heeft Eva eigenlijk niks te klagen. “Ik kijk heel erg uit naar de komende zes maanden,” vertelt ze enthousiast. En hoe ze haar tijd overzee tot nu toe zou omschrijven? “Bijzonder, leerzaam en ik vertrouw op mijn motto: het komt altijd goed.”

Tekst: Pleun vd Helm | Foto: prive