Jeugd

Julia van Lieshout

‘Lunchen, shoppen en mooie herinneringen maken’

Julia van Lieshout woont aan de Dorpsstraat 9b. Samen met haar ouders, Arno en Astrid, haar oudere zus Sophie en haar tweelingbroer Tijmen, vormen ze een hecht gezin. Hun geliefde hond Bram is ook een belangrijk lid van de familie. Julia zit in Mavo 4 op het Fioretti College, waar ze druk bezig is met haar eindexamens. Elke dag zet ze zich vol in voor haar studie. “Het is een spannende tijd maar ondanks de zenuwen heb ik er toch alle vertrouwen in.” Ze heeft al vier examens achter de rug en is opgelucht dat ze die met succes heeft afgerond. Het laatste examen dat ze heeft gemaakt, was wiskunde. “Het was behoorlijk uitdagend, maar ik heb m’n best gedaan en hoop op een goed resultaat.”

BEROEPEN

Na haar examens heeft Julia grote plannen. Ze wil graag naar het Koning Willem I College gaan om daar de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker te volgen. Ze heeft altijd al een passie gehad voor werken met kinderen en wil graag een verschil maken in hun levens. Julia heeft altijd gedroomd van een carrière als kapster, maar naarmate ze ouder werd, begon ze te beseffen dat er nog veel andere interessante beroepen waren. Ze had al meer dan 100 verschillende beroepen bekeken die haar leuk leken. Het was een lastige keuze om te maken.

PSYCHOLOOG

“Toen mijn vriendin, Sanne van de Oetelaar, die op het Koning Willem I College zat, vertelde dat ze haar opleiding heel erg leuk vond, maakte me dat nieuwsgierig. Ik besloot om eens een kijkje te nemen op die school en daar maakte ik kennis met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Het idee om met kinderen te werken sprak me meteen enorm aan. Ik ben al coach van een korfbalteam en daar haal ik heel veel plezier uit.” Het leek haar heel leuk om haar passie voor het werken met kinderen te combineren met een professionele opleiding. Julia heeft altijd een grote wens gehad om mensen te helpen en daarom lijkt het haar leuk om uiteindelijk de richting van psycholoog op te gaan.

HERINNERING

Julia heeft twee grote passies in haar leven: korfballen en leuke dingen doen met haar vriendinnen. Ze speelt in de A1 van Korloo en heeft daar een hecht team van vriendinnen opgebouwd. Samen delen ze de liefde voor de sport en beleven ze veel plezier op het veld. Buiten het korfballen om geniet Julia ervan om tijd door te brengen met haar vriendinnen. Ze gaan regelmatig samen lunchen, shoppen en maken mooie herinneringen. Een van de dingen die Julia extra leuk vindt aan Loosbroek is dat het centraal gelegen is tussen andere dorpen. Hierdoor kan ze gemakkelijk afspreken met vriendinnen uit verschillende plaatsen. Bovendien heeft Julia ook veel vriendinnen die in Loosbroek wonen, waardoor ze altijd gezellige momenten met hen kan delen. “En dat blijf ik graag nog heel lang doen”, besluit ze.

Tekst: Pleun van den Helm | Foto: Tamara van Krieken