JUBILEUM

KBO Loosbroek

‘We vieren de 60 jaar met een dag om nooit te vergeten’

Op vrijdag 8 oktober a.s. wordt het 60 jarig bestaan
van KBO Loosbroek (Katholieke Bond voor Ouderen) gevierd met een viering in de parochiekerk, wordt er getoost met champagne, met koffie en taart en een cabaretgroep in De Wis. Als klap op de vuurpijl is er een uitgebreid diner bij zaal Kerkzicht voor het bestuur en zo’n honderdveertig KBO leden.

Het bestuur spaarde jarenlang om deze jubileum-dag geheel te kunnen bekostigen zonder sponsoren. De KBO is van oorsprong een katholieke vereniging, maar heeft ook protestantse leden. De feestelijke dag gaat dan ook van start met een viering in de kerk. “We hopen dat op deze jubileumdag alle leden een dag krijgen om nooit meer te vergeten,” vinden de bestuursleden unaniem. Alle leden, de oudste is vijfennegentig en de jongste tweeënvijftig, ontvingen een zelf ontworpen uitnodiging in de brievenbus met daarop twee klinkende wijnglazen. “Een wijntje straalt rust, gezelligheid en tijd om samen te ‘buurten’ uit,” legt bestuurslid Betsie van Zutphen uit.

ACTIVITEITEN

De KBO is een vereniging die erop gericht is om elkaar te ondersteunen, om samen activiteiten te ondernemen en feestjes te vieren. “Het is belangrijk dat je elkaar
kent zodat je elkaar kunt helpen als het nodig is,” vindt bestuurslid Toos van Boxmeer. Toos geeft aan dat ze de carnavalsmiddag, die altijd op carnavalsdinsdag wordt gevierd, erg leuk vindt. Voorzitter Antoon van de Wijst is trots dat de KBO in samenwerking met Samen Sterk de aanschaf van een duo-fiets heeft gerealiseerd. Verder participeert de KBO in Ouderen Overleg Bernheze om zo de belangen van onze senioren te behartigen. Een gebeurtenis die groot verdriet heeft nagelaten bij de KBO leden is het overlijden van Gerard Hurkmans door een noodlottig ongeval. Tijdens een ledenuitje in Den Bosch, werd er koffie gedronken met een Bossche bol en bezochten ze gezamenlijk de Sint Janskathedraal. Daarna fietste de hele groep terug naar Loosbroek toen het noodlot toesloeg. Dat maakte grote indruk op alle deelnemers. Sindsdien draagt iedereen tijdens fietstochtjes van de KBO fluorescerende hesjes om zo veilig mogelijk te fietsen.

ONDERWERPEN

Naast de buitenuitjes worden er ook tal van binnen- activiteiten georganiseerd. Bestuurslid Diny Lunenburg vertelt over de terugkerende activiteiten zoals kaarten, kienen, wandelen, keezen en biljarten die allemaal terug te vinden zijn op de activiteitenkalender van de KBO. “Verder zijn er informatiebijeenkomsten over onderwerpen die te maken hebben met onze leeftijdsgroep, zoals uitleg van een notaris of CPO-bouwproject. De activiteitenkalender van KBO Loosbroek wordt elke maand toegevoegd aan het tijdschrift ONS van KBO Brabant en is bedoeld voor al onze leden. Zelfs in coronatijd organiseerde het bestuur originele activiteiten zoals woordpuzzels, een speurtocht door het dorp, een tuinenbezoek bij KBO leden en een ijsje eten bij Revival of ijsboerderij van Cleef.”

Meer info: www.kbo-loosbroek.nl

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Gido Boets.