Kerncommissie

De stichting Kerncommissie Loosbroek heeft ten doel het bevorderen van de leefbaarheid van het dorp Loosbroek en het bevorderen van het welzijn van de dorpsbewoners.

We willen graag iedereen op de hoogte houden van onze bezigheden en als we wat te vertellen hebben kan je het lezen in de Dorus.

Zo hebben we 9 maart overleg gehad met het college van Burgemeesters en Wethouders. Daar zijn een aantal onderwerpen besproken onder meer, de nieuwbouwplannen aan de Schaapsdijk, Bergmolen en we hebben de vraag gesteld waar de uitbreiding plaats gaat vinden als Bergmolen/ Hanenbergsestraat vol is, hierover konden ze ons nog geen duidelijkheid geven.

Ook hebben we het over de ontsluiting en bereikbaarheid van Loosbroek gehad, omdat we alleen te bereiken zijn over smalle wegen met slechte bermen en er in ons hele dorp niet één fietspad ligt.

We hebben gevraagd of de ‘vierde poot’ aan de rotonde in Dinther aangesloten kan worden op de Hommelsedijk en voorzien kan worden van een fietspad om iedereen een veilige fietsroute naar Veghel te geven. De Burgemeester vroeg of we al bezig waren met een meerjarenplan voor Loosbroek. Hiervoor zijn de eerste stappen gezet, maar door corona en gebrek aan mensen zijn we hier nog niet verder mee gekomen.

Wil jij meedenken over de toekomst van Loosbroek, en meewerken aan het meerjarenplan voor Loosbroek, neem dan contact met ons op.

Rob de Backer
Ferens Bongers
Robert Cornelissen
Jop de Gruyter
Gert-Jan Roefs
Peter Rovers
Email: info@kerncommissieloosbroek.nl