Lôsbrokwist

De dorpskwis voor jong en oud

De Loosbroekse quiz oftewel Lôsbroekwist is er eentje waar je aan mee moet doen wil je in de weken erna mee kunnen praten in ons dorp. Je mist echt iets als je niet meedoet, vinden Maikel Offermans en Kitty van der Wijst die beiden in de organisatie zitten van Lôsbroekwist.

Samen met Monique Kanters, Jan Vinkhuizen, Judith van Grinsven, Anke Mickers en Monique Korsten stellen zij een kwisboek samen met 100 vragen. Ieder team haalt op zaterdag 21 mei om 18.00 uur het kwisboek op in De Wis, beantwoordt met veel enthousiasme en inzet alle vragen en levert alles uiterlijk om 24.00 uur weer in.

De vragen in deze quiz bestaan uit verschillende thema’s zoals natuur, sport, muziek, Loosbroek, doe-opdrachten en natuurlijk de geheime opdracht. Een goed team bestaat uit deelnemers van alle leeftijden, een ludieke teamnaam, een teamcaptain, een fototoestel en een locatie waar de wifi super goed werkt en van waaruit je Loosbroek in kunt met de fiets, lopend of met de auto. Je hebt mensen in je team nodig die computervaardig zijn, creatief, behendig, slim en een achterban om een hulplijn in te schakelen zodat ook de tijdrovende opdrachten gemaakt kunnen worden. En natuurlijk moet er de hele avond goed gezorgd worden voor de inwendige mens met hapjes en drankjes.

“De quiz van 2022 is al twee jaar klaar maar we hebben hem weer actueel gemaakt,” legt Maikel uit. “Het is de kunst om vragen te bedenken waarvan de antwoorden niet op internet te vinden zijn. En het is elke keer weer mooi om de creativiteit van mensen te zien bij bijvoorbeeld het maken van filmpjes. De opdracht ‘Op vakantie in Coronatijd’ uit de vorige editie vond ik het leukst.” “We hebben in de quiz speciale opdrachten voor kinderen die door onze eigen basisschoolkinderen bedacht zijn. We hadden hen via school opgeroepen om ons te helpen met originele vragen en antwoorden,” vult Kitty aan.

Om een goede en afwisselende quiz te maken heeft Stichting Lôsbroekwist gelukkig sponsoren en een sponsor mag één quizteam gratis inschrijven. “We hopen dat er minstens 15 teams meedoen. Wil je meedoen en heb je geen eigen team, geef het dan aan via de mail van Lôsbroekwist of meld het bij een bestuurslid. Dan gaan wij kijken of er een samengesteld team gevormd kan worden. Het is makkelijk aansluiten want je hebt op deze avond allemaal iets te doen. Kijk voor meer informatie maar eens op onze nieuwe website www.losbroekwist.nl De toekomst hangt af van de animo van de deelnemers maar de Loosbroekse kwis van 2022 gaat altijd door,” legt Kitty uit.

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Wim Roefs.