nieuw begin

Noor van Menzel

‘Ik vind het leuk om nieuwe vrienden te gaan maken’

De stap van de basis- naar de middelbare school kan best spannend zijn, maar ook juist heel leuk en uitdagend. Noor van Menzel (12) vertelt hoe zij het vindt om in haar eentje naar een nieuwe school te gaan.

KLEINE KLAS

De jonge dorspgenote gaat dit jaar als enige van groep 8 van de Sint Albertus naar gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther, hier gaat ze vwo volgen. “We hadden maar veertien kinderen in onze klas, maar bijna iedereen gaat naar het Zwijsen of naar het Fioretti College,” geeft Noor aan. Ondanks dat ze met een kleine klas haar basisschooltijd afsloot, heeft ze het er enorm naar haar zin gehad. “Vooral het kamp en de musical vond ik super leuk om te doen.” Dat Noor als enige naar Bernrode gaat, vindt ze niet heel erg. Haar broer Guus zit daar ook op school. En nog een aantal andere kinderen uit Loosbroek in verschillende leerjaren. “Omdat er meer kinderen uit Loosbroek die kant op moeten, kun je bijna altijd samen fietsen, dus dat doe ik ook als ik daar begin.” Maar ze komt wel alleen in een nieuwe klas en dat zal even wennen zijn. “Ik vind het spannend om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten. En ook alle nieuwe indrukken, huiswerk en andere lestijden. Maar ik vind het wel leuk om nieuwe vrienden te gaan maken. En als ik het allemaal even niet meer snap, vraag ik het gewoon aan mijn broer Guus.”

HARRY POTTER

Noor gaat een drukke periode tegemoet. Niet alleen de start op een nieuwe school met nieuwe vrienden, huiswerk en andere lessen, maar ze speelt ook korfbal bij Korloo en danst bij de dansmariekes van HDL. Daarnaast is Noor druk met het lezen van alle Harry Potter boeken. “Als ik mocht kiezen wie ik een dag zou zijn, koos ik Harry Potter. Ik vind de verhalen interessant en spannend en er gebeurt van alles.” De boeken, vaak wel 700 à 800 pagina’s leest Noor met veel plezier voor het slapen gaan. “Als ik alle boeken heb gelezen, ga ik de films kijken.” Op de vraag wat ze zou doen als ze één dag burgemeester van Loosbroek zou zijn, antwoordt ze: “Dat vind ik een moeilijke vraag. Er is al best veel te doen in Loosbroek en ik vind het een leuk dorp. Maar een zwembad of een mogelijkheid om te kunnen zwemmen, staat dan bovenaan. Nu het zo warm is, moeten we veel te ver fietsen om te kunnen zwemmen.”

Tekst: Pleun van den Helm. Foto: Wim Roefs.