nieuw in ‘d durp

Charlotte Vermeulen

‘De zee is het enige dat ik mis’

Al bijna een jaar geleden heeft de Zeeuwse Charlotte Vermeulen (22) ons dorp verblijd met haar komst. Hoog tijd om haar aan jullie voor te stellen. Samen met haar vriend Roy van der Wielen woont ze aan de Jonkerstraat in een mooie grote boerderij. Charlotte beseft hoe goed dat ze het hier heeft. “De vader van Roy heeft 50 jaar in deze boerderij gewoond. Nu hebben wij het geluk hier te kunnen wonen.” Ze hebben het afgelopen jaar hard gewerkt en veel verbouwd. “De benedenverdieping was gelukkig al helemaal naar wens. Boven hebben we alles gestript en opnieuw opgebouwd. We hebben vijf slaapkamers, dat is natuurlijk hartstikke veel. Dus als mijn vriendinnen uit Zeeland komen, kunnen ze allemaal blijven slapen.”

ZEELAND

En die link met Zeeland is er zeker nog. “Ik ben opgegroeid in Sint-Maartensdijk. Een klein dorpje, qua inwonersaantal vergelijkbaar met Loosbroek. De opleiding HBO rechten heb ik afgerond en ik ben nu met mijn Master Arbeidsrecht bezig. Meestal moet ik drie dagen per week naar school en de andere twee dagen werk ik bij een letselschadekantoor in Bergen op Zoom. Hier ben ik ondersteunend jurist. Vanuit huis is het ruim een uur naar mijn werk. Maar dat vind ik niet erg. Ik voetbal namelijk nog drie keer per week in Zeeland dus dat combineer ik met mijn werk en een mee-eet bezoek aan mijn ouders. Voor mij is het ideaal zo, op deze manier kan ik ook het contact met mijn vriendinnen uit Zeeland onderhouden. Op zaterdag spelen we een wedstrijd en drinken we daarna nog iets met zijn allen.”

BRABANT

Dat Charlotte nog veel in Zeeland komt, betekent niet dat ze het hier niet naar haar zin heeft. “Integendeel. Roy en ik hebben elkaar leren kennen in Oostenrijk in een après ski bar. Toen had ik nog een relatie dus hield ik de boot af, wel bleven we als vrienden contact houden. Nadat mijn relatie over ging, ontstond bij mij de ruimte om met andere ogen naar Roy te kijken. Al snel kwam ik er achter dat ik hem toch wel erg leuk vond en zijn we gaan daten. Roy was hier heel netjes in en was over onze toekomst meteen heel eerlijk. Hij heeft zijn varkensbedrijf hier, dus hij is plaatsgebonden. Dat betekende dat ik uiteindelijk zou moeten verhuizen. Voor mij was dat geen enkel probleem. Ik heb altijd al geweten dat ik uiteindelijk in Brabant zou gaan wonen. Het maakte niet uit waar in Brabant, maar zeker de oudere mensen zijn hier gemoedelijker en dat trok me altijd al aan.”

BUBBELTJE

Dan is het natuurlijk de vraag of de hoge verwachtingen ook zijn uitgekomen. “Ja, absoluut. Ik vind het heel fijn dat het leven hier op zondag gewoon doorgaat. Dan ga ik bij Roy naar het voetbal kijken en dat is altijd gezellig met de andere meiden. Het is natuurlijk maar klein hier en daardoor zit je wel snel in een bubbeltje. Maar dat ben ik gewend en ik voel mezelf hier thuis dus dat is helemaal geen probleem. Alleen de zee, dat is het enige wat ik mis. Daarom hebben we zowel in de woonkamer als in mijn kantoor een wand met een fotobehang van de zee. Op deze manier is de zee toch altijd nog dichtbij.”

Tekst: Maaike van de Langenberg | Foto: Wim Roefs