nieuw in ’t dorp

Bart de Gouw

‘Het voelt lekker in Loosbroek

De vrijgezelle Bart de Gouw (52) woont alweer vanaf kerstmis 2022 aan de Dorpsstraat in Loosbroek in het huis waar de familie Bronts vele jaren woonde. Bart groeit op in een gezin met vader, moeder en een zus in Den Bosch en omdat het verzekeringskantoor van zijn vader verhuisde, volgde het gezin hem naar Vlijmen waar Bart op veertienjarige leeftijd lid werd van de plaatselijke scouting. Na het behalen van zijn Mavo diploma fietst hij weer terug naar Den Bosch voor de MEAO met daaropvolgend de HEAO. Bart kijkt met plezier terug op zijn dienstplicht. “Het was een leuke en goede tijd want ik reed een 4-tonner voor de opleidingsschool van de Genie. Ik was iets nuttigs aan het doen met eigen verantwoordelijkheid.” Na de dienstplicht gaat Bart twee jaar werken bij een verzekeringsmaatschappij in de plaats Woudsend in Friesland. Momenteel heeft hij een intensieve baan op een verzekeringskantoor in Den Bosch.

Fotograferen

In zijn vrije tijd vind je Bart bij stal Timmermans (Maashorststables) in Vorstenbosch waar hij drie rijpaarden op stal heeft staan. “De liefde voor paarden zit in de genen want beide opa’s hadden paarden. Het is heerlijk om met paarden bezig te zijn. Je bent vaak buiten actief bezig met dieren wat zowel inspannend als ook ontspannend is. Op de pensionstalling heb je nooit het idee dat het druk is en bij Stal Timmermans zorgen ze goed voor je dieren. Mijn liefde voor mijn paarden is zo groot dat ik wat dichterbij wilde wonen. Ik reed vaak door Loosbroek om vanuit mijn vorige woonplaats Nuland naar Stal Timmermans te gaan.” Een ander hobby van Bart is het fotograferen van vooral paarden, bijvoorbeeld van een ruiter van stal. “Inmiddels ben ik aan het spelen met portretfotografie’. Ik heb een systeemcamera die snel is en waarmee je ook mooie foto’s krijgt met minder licht.”

Rode lucht

Toen Bart op Funda aan het rondkijken was naar een vrijstaand huis bleek zijn huidige woning helemaal te voldoen aan al zijn wensen. “Samen met vrienden heb ik alles geverfd, er is gestukadoord en ik heb de woning aan mijn smaak aangepast. Het voelt lekker in Loosbroek, zeker als je ’s ochtends de gordijnen open maakt en je ziet een prachtige rode lucht, dat is echt genieten. Toen ik nog in Nuland woonde was ik in het weekend altijd weg, naar de paarden of bij vrienden maar nu ik in Loosbroek woon, ben ik veel meer thuis en lekker buiten bezig, maar heb nog wel wat te leren qua tuinieren,” lacht Bart bescheiden. “In Loosbroek wil ik graag gezond oud worden, lekker kunnen genieten vind ik het belangrijkste. Ik wil graag hier mijn plekje vinden en wie weet neem ik nog ooit een hond voor een stukje gezelligheid,” besluit Bart.

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Tamara van Krieken