Nieuw in ’t dorp

Bram Couvee en Susanne Leenheers

‘Het voelt lekker in Loosbroek’

Bram Couvee (36) en Susanne Leenheers (32) woonden ongeveer tien jaar in Rosmalen en waren toe aan iets nieuws. Samen met hun driejarige tweelingzoons Bob en Wouter verhuisde het gezin naar de Dorpsstraat 86a in Loosbroek. “Het is niet dat we het daar niet fijn hadden, maar hier is het gewoon veel fijner!”, concludeert Susanne.

Bram werkt als maatvoerder bij 4th Dimension Survey en Susanne is onafhankelijk cliëntondersteuner bij MEE. Susanne groeide op in Den Bosch en ging later met Bram samenwonen in Rosmalen. Zoals gezegd waren de twee na zo’n tien jaar toe aan een nieuwe uitdaging. “In ons oude huis hadden we de tuin al helemaal op orde, daar hoefde eigenlijk niets meer te veranderen. We zochten meer rust en vooral meer ruimte.” Deze vereisten hebben ze in Loosbroek gevonden. “Vanaf de achtergevel tot aan het achterste gedeelte van de tuin is 126 meter. Dus dat is een behoorlijke plak,” vertelt Bram.

Het roze huis

Toen Bram en Susanne voor het eerst kwamen kijken bij de woning, wisten ze niet wat ze aantroffen. “Je kan het je bijna niet voorstellen, maar alles hierbinnen was roze. Muren, deuren, plafonds, kozijnen en plinten. Álles was roze. Het was echt onvoorstelbaar,” kijken ze terug. “We zijn nog steeds bezig met het schilderwerk, roze is ook niet echt een makkelijke kleur om gedekt te krijgen. Gelukkig hoeven we nog maar één kozijn te verven en dan zijn we daar eindelijk klaar mee.” Waar de benedenverdieping zo goed als af is, moet er boven nog van alles gebeuren. “Daar springen je de tranen in de ogen, dat is echt nog helemaal niks. Daar kijk je gewoon tegen de dakpannen aan,” vertelt Bram, die zelf graag klust in het huis. Het gezin woont voorlopig nog op de benedenverdieping. “Het is eigenlijk wel lekker hier. We gaan nu op ons gemak verder werken aan de rest van het huis. We hebben er bewust voor gekozen om dat op z’n gemak te gaan doen,” vertellen ze. Tweelingbroers Bob en Wouter slapen op dit moment samen op de kamer. Ooit is het de bedoeling dat ze beiden een eigen kamer krijgen. “Maar daar hoeven we nu nog niet aan te beginnen, want dan worden ze heel verdrietig. Ze willen echt nog niet weg van elkaar van de kamer. Dat daar nog geen druk op staat geeft mij gelukkig nog wat tijd,” lacht Bram.

Eerste indruk

De eerste maanden in Loosbroek bevallen uitstekend voor Bram en Susanne. Er is geen heimwee naar het oude vertrouwde Rosmalen. Brams broer werd de nieuwe bewoner van het oude huis van Bram en Susanne, dus er is nog geen definitief afscheid genomen van hun oude stek. “Als ik daar nou loop, dan denk ik ‘man wat een herrie van die snelweg’. Nu we hier in Loosbroek wonen, merk je pas hoe erg dat eigenlijk was,” sluit Bram af.

Tekst: Luuk van Grinsven | Foto: Gido Boets