nieuw in ’t dorp

Familie Vissers

‘Hier in Loosbroek is het leven anders’

Op de Bersse Hoeve 19 wordt druk gebouwd. De buitenkant is nog niet helemaal klaar, en binnen wordt hard gewerkt. Daarom woont Bianca (45) nu nog met haar man Harry (45) en hun kinderen Milan (16) en Jara (14) in een gezellige woonunit op de plaats waar straks de tuin moet komen. “We zijn hier vorig jaar met carnaval ingetrokken. Daarvoor hebben we vier maanden bij mijn ouders gewoond in Heesch. We wilden er met de kerst ingaan maar doordat met het slechte weer de vorst in de grond zat, is het een paar maanden later geworden. Het voordeel van de woonunit is dat we bij ons nieuwe huis wonen en we meteen op de bouw zijn en veel zelf kunnen doen. Ieder van ons heeft zijn steentje bij kunnen dragen. Daarnaast kunnen we ons nieuwe thuis iedere dag een beetje zien groeien. Zo is er in maart 2023 met uitgraven begonnen en zat in november 2023 het dak erop. Het huis was toen wind- en waterdicht. In juni komt de keuken en kunnen we echt in het huis gaan wonen.”

HET OUDE NEST

Bianca is niet onbekend in Loosbroek, als oudste kleinkind van Driek en Bertha Verkuijlen. Zelf is Bianca opgegroeid in Vinkel. Haar man Harry komt uit Kerkdriel. Samen kochten ze 20 jaar geleden hun eerste huis in Heesch. In 2022 besloten ze dat het tijd was voor een volgende stap: ze schreven zich in voor een bouwkavel hier in Loosbroek. En Bianca werd ingeloot. Het is een tijd van vele veranderingen voor het gezin. In september 2022 startte dochter Jara op ZuidWest in Oss, waar ze nu in het tweede jaar zit. Op dezelfde school zit zoon Milan nu in het eindexamenjaar. Hij wil in september in Veghel starten op het Koning Willem 1 College bij de BOL-opleiding autotechniek. Harry is net 1 februari begonnen met een nieuwe baan bij Smeba in Wijchen en Bianca werkt sinds vorig jaar met veel plezier bij Emgas in Den Bosch.

WAT ´N RUST

“Loosbroek is anders dan Heesch. Heesch is veel hectischer, drukker. Hier in Loosbroek is het leven anders. Wat ´n rust vind je hier,” verzucht Bianca. “Mensen nemen de tijd voor elkaar. Wat ik ook mooi vind, is dat de Bersse Hoeve als een hofje wordt gebouwd. We hebben al kennis gemaakt met een aantal buren van de Bersse Hoeve. Het is in de omgeving ook heerlijk wandelen, dit probeer ik ook regelmatig te doen. Samen met Harry. Ik kijk er ook echt naar uit om deze zomer in de tuin te zitten. Het is echt genieten hier.”

Tekst: Eva Repkes | Foto’s: Tamara van Krieken