nieuw in ’t dorp

Regi Feteke

Van Hajdúböszörmény naar Loosbroek

De link tussen deze Hongaarse stad en ons dorp is Regi Fekete (28) die 11 jaar geleden Nick van der Pol leerde kennen tijdens een Truckpulling event in haar stad. Hoewel ze weinig gaf om Truckpulling werd ze wel gevraagd als tolk op te treden en zo kwam ze in contact met het team van Nick, ’Rhino Rocket’ dat zowel nationale als Europese kampioenschappen wint.

Een jaar later zag Nick een bericht van Regi op Facebook die op dat moment bijles in natuur- en wiskunde gaf aan het zoontje van ’n Hongaars gezin in Duitsland en hij nodigde haar spontaan uit om naar Nederland te komen. Ze verwondert zich nog steeds dat ze zomaar op zijn uitnodiging inging maar heeft daar nooit een moment spijt van gehad. Het was ook in die tijd dat Regi voor de keuze stond waar ze verder zou gaan studeren. Haar bevlogen scheikundedocent zorgde ervoor dat ze uitblonk in scheikunde en wiskunde en dat deed Regi ook besluiten om verder te gaan studeren in chemische technologie. Aangezien het onderwijs in Hongarije vooral theoretisch gericht is en weinig ruimte voor kritische bevraging toelaat was het voor Regi snel duidelijk dat ze verder wilde studeren in het buitenland.

De keuze voor TU Eindhoven werd wellicht mede bepaald door de liefde voor Nick. Dat ze een harde werker is bewijst ze door de opleiding voor haar bachelor in drie jaar af te ronden terwijl ze in het derde jaar ook nog de minorstudie tot docent haalt. Haar stage als docent loopt ze op het Elde college in Schijndel terwijl ze op dezelfde dag vaak ook nog colleges in Eindhoven bijwoont! Daarna volgde ze nog twee jaar een masteropleiding Proces Technologie. Tijdens de studie keek ze uit naar het moment dat ze Ir. voor haar naam kon zetten als beloning voor al het harde werken. Inmiddels werkt Regi alweer twee jaar als procestechnoloog bij Ingenieursbureau Vicoma in Sint-Oedenrode en werkt ze nu aan een project voor Aspen, een farmaceutisch bedrijf in Oss.

Na een aantal jaren met Nick in Heeswijk gewoond te hebben bouwden Regi en Nick de afgelopen twee jaar hun eigen huis aan de Schaapsdijk. Samen met een aantal zzp’ers uit het dorp hebben ze een bijzonder huis in ‘Kempische’ stijl neergezet. Dit huis kenmerkt zich door een authentieke stijl met natuurlijke materialen en bijzondere details die je het gevoel geven dat de woning er al heel lang staat. Het ontwerp maakte Nick zelf en dat had nog wel wat voeten in aarde. Kenmerkend voor deze bouwstijl is namelijk ook de asymmetrie, terwijl Regi zich prettiger voelt bij symmetrie. Na vele veranderingen tijdens het ontwerpproces is er uiteindelijk een mooie symbiose van de twee ontstaan. Leuke details zijn de smeedijzeren muurankers die de vader van Regi gemaakt heeft naar een tekening van Nick. Kortom een fraai huis met de looks van weleer en de techniek van vandaag!

Tekst: Jan van der Spank | Foto: Tamara van Krieken