Nieuw in ’t dorp

Hans Vermeulen

Hans (45) komt oorspronkelijk uit Schijndel en heeft jarenlang in Oss gewoond. Hij is nu gesetteld in een tweekapper in de Donatusstraat. Zijn broer, schoonzus en hun kinderen zijn de andere bewoners van de tweekapper.

Na de middelbare school deed hij de opleiding Bank- en Verzekeringswezen en heeft hij een jaartje op een bank gewerkt. Na de vierjarige studie Schade en Economie in Eindhoven belandde Hans bij verschillende, wat kleinere belasting- en advieskantoren. Ondanks dat het werk veelzijdig was wilde hij zich specialiseren. Hij concludeerde al gauw dat zijn hart het meest bij de IT lag. Hij is terecht gekomen bij Nutricia in Haps, waar hij de IT regelt achter het logistiek gebeuren.

ELKE MAAND EEN VLIEGTUIG VAN BINNEN ZIEN

Nadat hij gestopt was met stijldansen, een hobby die hij jarenlang deed, verwaterde de contacten met dat clubje. Vóór corona begon hij aan salsadansen, de bedoeling is dat hij dat weer gaat oppakken. Een andere grote hobby is reizen. Hij beloofde zichzelf in 2019 dat hij dat jaar elke maand een vliegtuig van binnen zou zien. En dat is gelukt. “Ik reis altijd alleen en vind het belangrijk mensen te ontmoeten en een babbeltje te maken. Er staat nu een reis naar New York op de planning.” zegt hij enthousiast.

‘Mensen ontmoeten, dát vind ik fijn’

INFORMATIEAVOND

Sinds oktober woont én verbouwt hij zijn nieuwe huis. Het huis heeft een naam door de vorige bewoner maar dat doet hem niet veel. Hans was op zoek naar een huis met een tuin. In de coronaperiode mistte hij het naar buiten kunnen zonder meteen op straat te staan. Hans verbleef op een flat in Oss en kende zijn buren alleen van gezicht en naam. Ook dat was een belangrijke reden om naar een dorp te verhuizen. Uitgebreider contact met buurtgenoten. Van zijn familie
in Loosbroek hoorde hij dat het verhaal rond ging dat de buurman zijn huis ging verkopen. Zijn schoonzus opperde dat het wel mooi zou zijn als Hans naast hen kwam wonen. Hij vindt het niet alleen plezierig naast zijn familie te wonen. Het is hier rustig, in Oss woonde Hans langs een drukke doorgaande weg. “Het mooie aan Loosbroek is dat je elkaar groet ook al ken je elkaar niet.” Hij vervolgt: “Ik ben bij de informatieavond geweest voor de nieuwe bewoners.
Het was druk en erg leuk. Ik was, volgens mij, de laatste nieuwe bewoner die weg was bij de Wis. In zo’n dorp met zo weinig inwoners en zoveel activiteiten en clubs, daar moet iedere inwoner wel een aantal baantjes op vrijwillige basis hebben.“ Hans ziet uit naar nog meer bedrijvigheid in Loosbroek, o.a. het jubileumweekend van De Kreuge. En mocht er een optocht komen, de broer van Hans heeft Hans zijn carport al opgeëist, om daar tijdens de tocht te bivakkeren.

Tekst: Joke Dobbelsteen. Foto: Maddelon Dekkers.