Nieuw in ’t durp

Frits en Cattelijn Verzantvoort

‘Gemoedelijkheid en gezelligheid voelt vertrouwd’

Het staat er nog maar net, maar het is nu al een spraakmakend huis geworden. De vrijstaande nieuwbouwwoning aan de Dorpsstraat – naast Melvin van den Boom – kreeg een grote witte veranda en opvallende blauwe houten luiken. Het is het nieuwe onderkomen van Frits (61) en Cattelijn (59) Verzantvoort.

REGELMAAT

Echte Brabanders in hart en nieren die, na jarenlang in Rosmalen te hebben gewoond, toe waren aan rust en ruimte. “We hebben goed rondgekeken in de regio maar Loosbroek ligt voor ons centraal. Een zoon woont in Vinkel, ouders in Berlicum en Nistelrode en familie in Rosmalen, Nuland en Geffen. Dit is een perfecte plek.” De regelmaat moet nog komen, ze zijn in het huis namelijk nog even druk bezig met de laatste puntjes op de i. Daarna kan dan langzaam het genieten beginnen. “De gemoedelijkheid en gezelligheid hier voelt al vertrouwd,” vertelt Cattelijn. “We zullen ons hier zeker thuis gaan voelen. Het was een roerige tijd. Naast de bouw en verhuizing heeft ook corona ons allebei letterlijk geraakt, maar we zijn weer op de goede weg. Het genieten is weer begonnen, zelfs in deze lastige tijden.” Cattelijn werkt in het Bossche klooster, de zusters van de Choorstraat, DMJ als ziekenverzorgster. Daarnaast verzorgt ze haar ouders waar nodig. Frits is civiel ingenieur en dagelijks aan de slag met zijn eigen ingenieurs & adviesbureau dat hij al sinds 1990 runt vanuit o.a. Rosmalen. Sinds de verhuizing houdt hij kantoor in Loosbroek.

ROOFVOGELS

Loosbroek was voor Frits al bekend terrein. “Ik heb vroeger ontelbare keren vanuit de polder, over de Bleken, vele kilometers gemaakt om hier te komen. In weer en wind, vaak in de kou op m’n fiets, ik had het er allemaal voor over om bij Lunenburg een pilsje te kunnen drinken,” herinnert hij zich. Of hij zijn Cattelijn ook ontmoette bij Lunenburg? “Nee, dat geluk vond ik tijdens carnaval in Den Bosch,” lacht hij. Samen gaan ze graag wandelen en een stevig rondje fietsen om te genieten van de cultuur, historie, geschiedenis en de natuur die de omgeving hier te bieden heeft. Verder luisteren ze allebei graag naar een goed stukje muziek. “Ik kom uit een muzikale familie,” gaat Frits verder. “Iedereen speelde een instrument en/of zat in een band. Behalve ik, ik deed de reclame,” weet hij. Het echtpaar is trots op hun vier uitwonende en studerende kinderen. En op hun nieuwe huis waar ze bij beter weer fijn op de veranda hopen te zitten. “We werken nog aan een strook wilde bloemen voor de biodiversiteit. Onze achtertuin laten we wat verwilderen en het plan is er om er dan wellicht een paar schapen te laten lopen. Het is prachtig om de roofvogels voorbij te zien komen, die hier een muisje komen vangen. Er zit hier een havik en we horen soms een uil. De natuur, daar kunnen we echt samen van genieten.”

Tekst en foto: Tamara van Krieken.