nieuw in ’t durp

Jelmer Grisel en Lotte van den Anker

‘Het is hier één grote speeltuin’

Jelmer (41) en Lotte (35) uit Tilburg zitten, samen met twee honden en een kat, midden in de verbouwing van hun huis aan de Loosbroekseweg 66, – voorheen het huis van ChrisJan en Liesbeth Bosch – waarvan zij in november 2020 de sleutel kregen.

“Dit huis voldoet aan alle wensen die we hebben. Zo wilden wij graag op het platteland wonen met voldoende ruimte en een bijgebouw. We willen ook samen een creatieve plek ontwikkelen voor onze toekomstige groentetuin, pluktuin en bloementuin. Eigenlijk dus een grote speeltuin en dat kan hier allemaal. We hebben de tijd en de ruimte om te groeien in deze omgeving. We stoppen er bloed, zweet en tranen in om het ons eigen te maken,” bekent Lotte. “We bouwen veel zelf en maken verder gebruik van lokale bouwvakkers. Met onze eigen bedrijven werken we ook graag met lokale ondernemers en dit bevalt ons eigenlijk altijd erg goed.” Jelmer heeft een eigen bedrijf dat ‘Alles voor de Smaak’ heet en waar mij hij onder meer kookworkshops in de buitenlucht geeft. Daarnaast is hij ambassadeur van verschillende merken kookapparatuur zoals de barbecues van ‘The Bastard’ en verzorgt hij de catering voor luxe feestjes, buffetten en walking diners. In deze coronatijd vervoert Jelmer pakketten voor Post NL. “Je moet toch zelf je broek ophouden,” legt Jelmer uit. Lotte staat met haar foodtruck De Melksnor op grote muziekfestivals zoals Paaspop en Pukkelpop. Verder regelt ze de catering op grote bedrijfsfeesten in o.a. de Brabanthallen. Maar op dit moment is ze decaan op een middelbare school in Veldhoven.

CREATIEF

Later willen Jelmer en Lotte reizen gaan maken door Europa in hun bestelauto die omgebouwd wordt tot camper. Verre reizen naar Canada, Japan en Afrika staan op hun bucketlist. Om heerlijk te ontspannen trekt Lotte de bossen in met de honden. “Heerlijk genieten van de natuur,” aldus Lotte. Jelmer is in zijn vrije tijd bezig in zijn groentetuin. “Ik verbouw gewassen van uien tot gember en aardpeer, te gek om te doen! Onze moeders vinden tuinieren leuk en komen graag langs om te rommelen. Het maken van houten tafels, stoelen en kasten in combinatie met steigerbuizen vind ik ook erg leuk om te doen,” vertelt Jelmer. De kersverse dorpsgenoten hebben zich vanaf dag één welkom gevoeld. “Er stond een bord in de tuin van buurtvereniging ’t Oort en de buren stonden met een grote bos bloemen aan de deur. Verder hebben we veel kaartjes ontvangen. Echt hartverwarmend. We weten nog weinig van Loosbroek omdat we druk zijn met verbouwen en werken. Maar binnenkort kunnen we ademhalen en lekker genieten. Onder andere van de nieuwe keuken. Wat zal ik blij zijn met mijn nieuwe vaatwasser,” besluit Lotte lachend.

Tekst Chantal Kanters. Foto: Raymond Sprenkler.