Manou van Lieshout en Tim van Rooij

‘Het is hier heerlijk dorps’

De sfeer van een dorp was voor Tim (31) en Manou (28) de reden om het huis te kopen aan de Bergmolen 38 in Loosbroek. Ze zijn allebei opgegroeid in Berlicum en woonden vijf jaar samen in de Leest in Veghel, maar daar misten ze de gemoedelijkheid. “Het is hier weer heerlijk dorps. Mensen zwaaien of steken hun hand op en we hebben goed contact met de buren. Afgelopen winter hadden we veel sneeuwpret en gezelligheid in de buurt door samen met alle kinderen door de straat te sleeën,” verduidelijkt Tim.

HUISMUS

Manou en Tim leerden elkaar kennen tijdens een feestje van een gezamenlijke vriend. Het toeval wil dat ze beiden twee weken later op vakantie gingen naar de stad Poreč in Kroatië. Manou met haar ouders naar een camping en Tim met vrienden in een hotel. Daar in Kroatië kregen ze verkering en besloot Manou om haar vakantie te verlengen met Tim. “Mijn ouders vonden het wel spannend om zonder hun dochter van zeventien terug te reizen naar Nederland. Maar het is goed gekomen,’’ lacht Manou. Tijdens hun verkeringstijd is Manou voor drie maanden naar Thailand geweest om samen met een vriendin te backpacken. “Het was een droom om een keer Azië te zien met alle culturele bezienswaardigheden. Iedereen leeft daar op straat. Ik wilde ook mezelf ontdekken en leren kennen. Het was één groot avontuur en ik kan het iedereen aanraden. Tim ging niet mee want hij is een huismus en geen drie maanden van huis af te krijgen.” Binnenkort wordt het gezin uitgebreid met een pomeriaan pup. “Omdat zo’n hondje lekker fluffy is en een speelkameraadje voor onze dochter Lois (3),” legt Manou uit.

KNOKPLOEG

Tim heeft van zijn bijbaantje bij LumenArt in Berlicum zijn beroep gemaakt. Dagelijks is hij bezig met het regelen en aanleggen van (led)verlichting bij projecten zoals sportscholen, dure jachten en groothandels. Manou is administratief medewerker bij BrabantZorg en regelt alles rondom de flex-teams. In zijn vrije tijd zit Tim achter zijn computer om samen met het team ‘De Knokploeg’ het spel WarCraft te spelen. “We bespreken met ongeveer veertig mensen al zestien jaar de tactiek en natuurlijk ook slappe klets. Best wel gezellig.” Manou is van de gezelschapsspelletjes en speelt elke veertien dagen samen met vriendinnen de kaartspellen Phase 10 en Skip-Bo. “We beginnen om 15.00 uur en er is ook altijd eten bij. In verband met de avondklok zorgen we ervoor dat iedereen om 22.00 uur thuis kan zijn.” Na de coronaperiode wil Tim lid worden van WHV. Manou is bezig met het opknappen van een poppenhuis voor Lois. “Ik ben van het knutselen en fröbelen. Ik vind het leuk om samen met de kleine te knutselen. Elke morgen staat hier om 7.30 uur de verf op tafel.”

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Tamara van Krieken.