Nieuw in ’t durp

Anton van Hoek & Danique Delmée

‘We genieten van de rust in dit dorp’

Ze leerden elkaar kennen in de tweede klas van gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther en na twaalf jaar verkering kochten Anton (28) en Danique (27) samen een huis aan de Bergmolen 7. Inmiddels woont dit jonge stel al ruim een jaar in Loosbroek en is dit huis helemaal naar hun zin en onder andere voorzien van een heus eigen kantoortje voor het thuiswerken.

TANKSTATIONS

Anton komt uit Vinkel en heeft Civiele Techniek gestudeerd. Inmiddels werkt hij voor de overheid en is toezichthouder bij civiele projecten op voornamelijk defensielocaties. In de regio Zuid-Nederland en Limburg houdt dat bijvoorbeeld de kazerne in Oirschot en vliegbasis Eindhoven in. Danique is opgegroeid in Schijndel en heeft de opleiding International Media en Entertainment Management aan de NHTV afgerond. Nu is ze verantwoordelijk voor de marketing, campagnes, website en social media van onder andere Hanex Tankstations & Carwashes. Sinds het begin van de coronacrisis werken ze beiden thuis vanuit hun kantoortje. Hierdoor blijft de woonkamer en keuken geschikt voor hun privéleven. Ze hebben allebei iets met lekker eten. Danique is dagelijks te vinden in de keuken om te koken, maar ook voor het bakken van koekjes, taarten en brownies. “Ik maak vaak kleine deegbollen en die bewaar ik in de vriezer. Zo bak ik het aantal koekjes af dat ik wil en wanneer ik wil,” legt Danique uit. “Nieuwe ideeën doe ik op door te kijken naar kook- en bakfilmpjes op YouTube.” In hun tuin staat onder de overkapping een Kamado barbecue waarop door Anton grote stukken vlees worden gegaard. “Als het lekker weer is, gaat de barbecue meerdere keren per week aan. Het liefste leg ik er een stuk bavette of diamanthaas op.”

LANDSCHAPPEN

Anton en Danique kijken uit naar het moment dat ze weer op vakantie kunnen naar Scandinavië. “Als je daar één keer bent geweest dan wil je nooit meer ergens anders heen. De rust, de ruige natuur en de fjorden,” vertelt Danique stralend. Ze rijden met hun eigen auto met daarop een daktent richting het noorden. “Als we ergens naar toe gaan dan gaan onze camera’s altijd mee.” Fotograferen en video’s maken van landschappen en dieren in de vrije natuur is een andere gezamenlijke hobby. “We hebben een drone en die maakt spectaculaire beelden van de omgeving. Van alle vakantiefoto’s wordt een fotoboek gemaakt en van alle filmpjes een samenvatting.” De vakanties staan even on hold. “Vorig jaar maart ben ik erg ziek geweest. Waarschijnlijk heb ik corona gehad maar daar werd toen nog niet op getest. Gelukkig heeft het goed uitgepakt met mijn astma. We hebben ons goed aan alle maatregelen gehouden,” legt Danique uit. “Er zijn daarom familieleden en vrienden die ons nieuwe huis nog niet hebben gezien, dat vinden we wel jammer. Naast dat we veel thuis zijn, genieten we heel erg van de rust in dit dorp en dat doet ons goed,” zegt Danique.

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Gido Boets.