nieuw in ’t durp

Antoin Jacobs en Mimouna Bousfia

We wonen hier heerlijk vrij

Antoin Jacobs (42) en zijn vrouw Mimouna Bousfia (39) vonden onlangs, via Veghel en Nistelrode, hun stekje aan de Stoksestraat in Loosbroek. Ze wonen in een boerderij met hun 4 katten. Sinds kort is de ‘buiten’ poes bevallen van 5 kittens, dus nu zijn het er 10. “En mijn vrouw wil er nog meer,” weet Antoin. “Ach we hebben er inderdaad plaats genoeg voor. We zochten rust en ruimte, dat hebben we hier nu volop.” De kersverse Loosbroekenaar runt met twee medewerkers zijn vloerenbedrijf Ideaal Vloeren en heeft in een schuur alvast een kleine showroom en magazijntje ingericht. “Ik heb me gespecialiseerd in PVC en gietvloeren voor particulieren en dat gaat super,” vertelt hij.

SCHWARZENEGGER

Mimouna werkt in de zorg, als verzorgende IG maar haar passie is Amerika en Arnold Schwarzenegger in het bijzonder. Het huis is nog niet helemaal ingericht, maar foto’s met haar en de acteur prijken al aan de muur. Schwarzenegger is een acteur, filmproducent, ondernemer, oud-politicus en ex-bodybuilder. Vooral dat laatste trekt haar als fitnessfanaat. Mimouna volgt een opleiding tot personal trainer en volgt de sportieve verrichtingen van haar idool graag live. Bij bezoekjes aan Amerika koopt ze een sportpasje van de locatie waar de held ook gymt om een glimp van hem op te vangen. “Ik heb hem al drie keer ontmoet, ik sta meerdere keren met hem op de foto en heb hem zelfs een aantal keren gesproken.” vertelt Mimouna trots. Antoin is niet jaloers .“Nee hoor, en gelukkig is hij niet zo knap als ik,” lacht hij.

FORD MUSTANG

De liefde voor Amerika delen ze. “We zijn er zeven keer geweest en als het kan gaan we elk jaar,” gaat Antoin verder. “Meer opties zijn er niet voor ons. Het is Amerika of niets. Mijn ouders gaan vaak mee. Ik hou vooral van Amerikaanse auto’s.” Op zijn oprit prijkt dan ook een glimmende Ford Mustang. “Van 2013, 5 liter met 420pk. Ons vorige huis in Nistelrode hing vol met Amerikaanse plaatjes. Die moeten hier nog een plekje krijgen. We gaan eerst nog wat verbouwen want er is werk aan de winkel. Er komt onder andere een nieuwe tuin, terras en keuken. We hebben ook nog geen carport of garage, dus helaas moet de auto nog buiten staan. Werken doe ik met m’n bedrijfsbus, met de Mustang kom ik vaak niet veel verder dan de visboer hier.”

HONDEN IN DE STRAAT

Het echtpaar voelt zich al helemaal thuis. Antoin: “We wonen hier heerlijk vrij en het dorp is niet nieuw voor ons, we hadden hier al vrienden dus we kennen de gezelligheid van Loosbroek. We wonen wat aan de rand van het dorp, maar stil is het er zelden. Er fietst of loopt altijd wel iemand voorbij. Daarnaast is het hier de hele dag door één grote uitlaatroute voor alle soorten honden. En dan moet je weten dat ik een kattenman ben. Ik heb niet alleen niets met honden, ik ben er ook nog eens hartstikke bang voor.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Eveline van Uden-Buijs.