nieuw in ’t durp

Dennis van Beek & Carin van Bakel

Het huis aan de Hanenbergsestraat waar jarenlang de familie Bronts woonde, stond al een jaar te koop toen Carin (30) samen met haar vader en de makelaar dit overdag ging bezichtigen. Om ’s avonds samen met Dennis (31) terug te gaan om over het erf te lopen en naar binnen te gluren. Sinds 10 juli wonen ze er samen met hun kinderen Quinn (2) en Marly (1).

VERBOUWEN

Dennis komt oorspronkelijk uit Mierlo en is voor de liefde verhuisd naar Rosmalen. Toen ze elkaar via Tinder leerden kennen, droomden ze al van een vrijstaand huis met wat grond eromheen. “We zochten op Funda naar een huis in Rosmalen, maar dat is niet te betalen. Zodoende zijn we in Loosbroek terecht gekomen. Ik kende Loosbroek alleen van het uitgaan bij discotheek Lunenburg,” vertelt Carin. Dennis vult aan: “Ik heb alleen het huis van de buitenkant gezien voordat we het kochten. Het is een huis uit 1981 en zeer gedateerd. Daarom zijn we begonnen met verbouwen want verbouwen is investeren in de toekomst en ik kan het maken zoals we zelf willen. Ik heb voorheen als loodgieter, elektricien en timmerman gewerkt maar heb nu een eigen bedrijf, DVB installaties. Ik leg mechanische ventilatiesystemen aan. Het klussen doen we ‘s avonds en op zaterdag. We willen graag aan het eind van het jaar klaar zijn en moeten de bovenverdieping nog afmaken. Nu slapen we beneden maar deze slaapkamers worden straks kantoorruimte, want Carin is eigenaar van twee kapperszaken ‘De Kapper’ in Oss en Rosmalen en wil, net als ik, een kantoortje aan huis. Helaas kan mijn vader ons huis niet meer zien en kan ik hem niet meer om advies vragen want hij is vorig jaar april overleden.”

EMIGREREN

“We voelen ons helemaal thuis in Loosbroek mede door het welkomstcomité van twee buurvrouwen. Door ’s avonds nog bezig te zijn in en rondom het huis voel ik me energieker door dan op de bank te hangen. Daarom hebben we geen echte hobby’s,” legt Carin uit. De twee zijn er nog niet uit wat ze met de voormalige varkensschuur gaan doen. Alle opties staan nog open, van platgooien tot een bouwvergunning aanvragen, verkopen samen met een stuk grond of misschien opknappen en zelf hun eigen groente en fruit gaan verbouwen. De tuin vraagt ook nog de nodige aandacht en moet in elk geval kindvriendelijk worden met meer gras in een landelijke stijl met bijvoorbeeld enkele geitjes en schapen. Toch dromen Carin en Dennis ervan om te gaan emigreren naar Noorwegen voordat de kinderen de basisschoolleeftijd hebben bereikt. “De vrijheid, de rust en de natuur in Noorwegen spreekt ons aan. Verder vinden we het onderwijssysteem veel beter dan in Nederland. Voordat we dit huis kochten hebben we al overwogen om naar Noorwegen te gaan, maar het is voor ons nu nog niet de tijd,” besluit Dennis.

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Gido Boets.