NIEUW IN ‘T DURP

Ted en Annemieke Vos

‘De informatieavond voor nieuwe bewoners was top!’

Na een aantal jaar woonachtig te zijn geweest in Den Bosch zijn Ted en Annemieke en hun 6-jarig zoontje Fezz in november 2018 naar Loosbroek verhuisd. “We waren vooral op zoek naar rust en ruimte,” vertelt Annemieke. Ruimte hebben ze volop met het voormalige huis en perceel van de familie Ceelen aan de Dorpsstraat en volop plannen ook. “We gaan eerst een schuur bouwen waar we tijdelijk gaan wonen en dan gaan we met het huis aan de slag. Veel van het werk doe ik zelf, de opbouw van de buitenzijde niet, maar de rest wel,” aldus Ted. Werken doen ze buiten het dorp: Annemieke is verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ted is wijkteam allround medewerker bij de gemeente Den Bosch. Ted heeft daarbij ook nog een eigen bedrijfje in licht- en geluid verhuur.

‘Een hechte en vriendelijke gemeenschap’

“Onze eerste ervaringen met Loosbroek zijn erg positief,” gaat Annemieke verder. “Het is een hechte en vriendelijke gemeenschap. Wel mis ik af en toe de reuring van de stad. Waar ik ook even aan moest wennen is dat men hier gewoon achterom komt. Ik ken dat wel van mijn ouderlijk huis maar in Den Bosch kon dat niet en dat deed ook niemand.” Hun 6 jarig zoontje Fezz is in januari 2019 gestart op de basisschool wat enorm heeft geholpen bij de integratie. Annemieke: “Voor Fezz is het fijn om in een dorp te wonen, hij kan zich hier vrijer bewegen en ik hoef hem buiten niet meer continu in de gaten te houden. Wel merk je dat kinderen elkaar vaak al vanaf de wieg kennen, daardoor was het sluiten van nieuwe vriendschappen voor Fezz lastiger, maar inmiddels heeft ook hij zijn draai gevonden.”

‘We hebben zelden last van het uitgaanspubliek’

“Jullie kennen nog niemand, maar iedereen kent jullie al zei de buurvrouw in het begin toen we hier woonden,” lacht Annemieke. “We doen er ook veel aan om goed te integreren. We zijn lid van de buurtvereniging en we proberen naar zoveel mogelijk dorpsevenementen te gaan. Waar we echt veel aan hebben gehad is de informatieavond voor nieuwe bewoners over activiteiten, sportverenigingen en vrijwilligerswerk in het dorp. En bovendien was het super gezellig, dat was echt een topavond!” En hebben ze ook de rust gevonden nu ze recht tegenover Uitgaanscentrum Lunenburg wonen? “We hebben zelden last van het uitgaanspubliek en mocht dat een enkele keer wel zo zijn dan wordt het direct opgelost, dat heeft Rob echt goed geregeld,” besluit Ted.

Tekst: Antoinette Wildenberg. Foto: Jan Gabriëls.