Nieuw in ’t durp

Eli en Cheyenne

‘Het afgezonderd wonen, bevalt ons prima’

Eli (29) woont sinds half oktober met zijn vriendin Cheyenne (27), haar dochter van 1,5 en hondje Shadow aan de Stellingmolen. Eli groeide op in Tilburg, Cheyenne in Arnhem. De twee werken beiden voor justitie en ontmoetten elkaar in Vught op hun werk. Het stel ging samenwonen in Grave waar Eli een nieuwe werkgever vond.

RONDKIJKEN

Toen hun gehuurde appartement in Grave door slecht onderhoud bijna onbewoonbaar werd, gingen ze rondkijken naar een ander huis. “Cheyenne is hoogzwanger van de tweede,” vertelt Eli, “hoogste tijd voor een grotere en vooral betere ruimte. In het appartement waren de ramen dichtgekit en stond de schimmel op de muur, dat kan echt niet met twee kleine kinderen. We waren zo wanhopig op zoek naar een eengezinswoning dat we bijna in een achterbuurtje in Oss waren gaan wonen.” Via via werden ze getipt voor hun huidige woning. “Daar hebben we echt heel veel geluk mee gehad. De keuze was dan ook snel gemaakt. Het is een fijn huis op een mooie plek. En ook al is de tuin klein, we zijn er ontzettend blij mee want in Grave hebben we dat echt gemist. Gewoon even buiten touwtjespringen als ik wil, dat is echt een ongekende luxe. We kennen hier nog niemand, en het is hier nog even onze plek vinden, maar het dorp past ons zeker. Het is rustig en het afgezonderd wonen bevalt ons prima. Iedereen groet hier, dat is toch mooi?”

WOENSDAGEN

De plaatselijke horeca hoeft niet meteen op een omzetstijging te rekenen met de komst van het jonge gezin. “We drinken allebei geen alcohol en we zijn zeker geen feestbeesten dus daar hoeven ook de buren zich geen zorgen over te maken,” lacht Cheyenne. “Rust past ons beter. Vroeg naar bed, vroeg opstaan en gezond eten. Ook de plaatselijke snackbar heeft aan ons geen potentiële klant.” Eli en Cheyenne werken allebei fulltime met vaak onregelmatige weekend- en nachtdiensten. “Alleen de woensdagen houden we altijd vrij voor elkaar.” Eli is een fanatiek voetballer en fervent Ajaxsupporter. Hij speelde zelf nog verdienstelijk in de jeugd van RKC. “Nu voetbal ik alleen nog in de zaal met vrienden in Tilburg. “Maar ik sta er voor open om hier eens rond te kijken. Wie weet sluit ik me aan bij een lokaal clubje.” De kersverse Loosbroekenaren zijn allebei sportief, fitnessen veel en doen graag aan hardlopen. Zo zijn ze straks zelfs met een speciale hardloopkinderwagen rennend door het dorp te spotten. Daarnaast geniet Cheyenne nog van haar paard Imke dat nu een onderkomen heeft in Uden.

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Miriam van Dijk.