nieuw in ’t durp

Dennis en Daniëlle

‘Hier zie je weer sterren en hoor je vogels’

Dennis de Wit (27) en Daniëlle de Wit-van Geest wonen aan de Jan Dobbelsteenstraat 21. Ze kochten in april vorig jaar hun stekje van een Poolse familie. “We hebben zes weken elk vrij uurtje geschilderd,” vertelt Daniëlle. Het stel is geboren en getogen in Veghel maar het kostte beiden geen enkele moeite om hun woonplaats te verlaten. We missen er niets, en Loosbroek is echt een warm bad. Het zat niet in de planning, we zijn in de hele regio huizen gaan bekijken, met een flink eisenpakket. We wilden een tuin en niet in de rij. Toen we dit huis zagen waren we meteen om. “De voorkant mag dan niet zo mooi zijn, de rest is dat wel. Een grote tuin, een eigen oprit, een grote garage, veel ruime kamers en de bank wilde ook nog helpen het te betalen,” lacht Dennis.

VERLANGLIJSTJE

Dennis is mede-eigenaar van Rekupro, een bedrijf in Dinther waar hij, samen met zijn vader, kunststof tuinmeubelen vervaardigd van gerecycled plastic. Daniëlle is Wmoconsulente en is momenteel gedetacheerd bij de gemeente Land van Cuijk. “Een eindje rijden ja, maar het meeste werk kan ik vanuit huis doen.” Dennis houdt van auto’s opknappen, Daniëlle vooral van afspreken met vriendinnen. Samen kijken ze Formule 1 om Max te supporteren of series op tv en delen ze hun liefde voor kamperen. Ze hebben nog grote plannen met hun eerste gezamenlijke huisje. Een muur tussen de kamer en de keuken moet eruit en dan alles opnieuw stucen. Bovendien staat een nieuwe keuken met een kookeiland op het verlanglijstje. Dennis is handig en pakt een aantal kluswerkzaamheden zelf op.

SUPERVRIENDELIJK

Het jonge stel geniet van het eerste gezamenlijke onderkomen en is duidelijk in hun nopjes met de verhuizing. Het huis is niet alleen snel echt hun thuis geworden, ook het dorp heeft intussen een meer dan goede indruk gemaakt op de nieuwe bewoners. “Alles is er goed aan,” zegt Dennis. “Loosbroek is heel sociaal, dat valt meteen op. In Veghel is iedereen meer op zichzelf. Daar kenden we onze buren nauwelijks. Hier heette de buurt ons meteen welkom. We hebben fijne buren en iedereen is supervriendelijk. Wanneer we in onze voortuin aan het werk zijn, heb je meteen een praatje. Dat heeft ons echt aangenaam verrast en zorgt ervoor dat we ons hier snel thuis voelen. Daarbij houden we allebei van rust en dat vinden we hier. In Veghel is veel industrie. Het is er nooit echt stil of donker. Hier zie je weer sterren, en hoor je vogels. En het kan hier heerlijk stil zijn. Echt lekker.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Tamara van Krieken.