nieuw in ’t durp

Hannah van Erp

‘We waren meteen enthousiast’

“Het leukste aan Loosbroek is dat iedereen elkaar kent en begroet. Dat inwoners zo lekker eerlijk zijn want als ze je niet kennen dan vragen ze gewoon wie je bent en waar je vandaan komt,” vertelt Hannah van Erp (21) die sinds december 2021, samen met haar vriend Lucas Dobbelsteen, aan de Bergmolen woont tegenover het korfbalveld.

MAKELAAR

“In de coronaperiode waren Lucas en ik veel samen en dat voelde goed. Daarom besloten we om na de zomer van 2021 onze ogen en oren goed open te houden op de huizenmarkt. We kregen van iemand een link van Funda doorgestuurd van dit huis aan de Bergmolen en waren meteen enthousiast en dachten kijken kan geen kwaad. Ik ben de eerste keer met Lucas het huis gaan bezichtigen en de volgende dag met wederzijdse ouders omdat wij hun mening belangrijk vinden. Een telefoontje van de makelaar dat Lucas en ik dit huis konden kopen kwam tijdens een vriendinnenweekend en Lucas had toen een personeelsfeest. Gelukkig hebben we hulp gehad van onze handige vaders en vrienden zodat we wat dingen binnen hebben kunnen verbouwen.”

ORGANISATIE

Hannah studeert voor het derde jaar aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en volgt daar de richting Social Work. Ze wil na haar studie jongeren met een psychische stoornis begeleiden of gaan werken bij de Jeugdbescherming. Ze komt uit Heeswijk-Dinther en werkt naast haar studie nog zo’n 20 uur per week bij Dichterbij op de locatie Beukendreef. Deze organisatie vangt kinderen en jongeren op met een verstandelijke beperking in de leeftijd 5 tot 20 jaar. “We hebben op de Beukendreef twee huizen met vijf wooncliënten die terugkomen van school of de dagbesteding. Dan doen we spelletjes, eten samen en brengen de jongeren naar bed. In het weekend gaan we leuke dingen met ze doen zoals zwemmen of naar een grote speeltuin,” legt Hannah uit.

SCHILDEREN

In haar vrije tijd voetbalt Hannah bij het damesteam van WHV. “In de coronaperiode ben ik samen met Lucas gaan hardlopen en werd mijn conditie steeds beter. De meiden uit zijn vriendengroep vroegen meerdere malen of dat ik in Loosbroek wilde komen voetballen en met een drankje teveel op heb ik toen ‘ja’ gezegd. Dus ik was al lid van WHV voordat ik in Loosbroek kwam wonen. Ik ben in het veld niet super goed maar ik doe altijd mijn best en natuurlijk is het gezellig in de kantine.” In de coronaperiode is Hannah gaan schilderen. “Ik ben altijd creatief geweest en ik zocht iets om mijn hoofd leeg te maken dus toen heb ik online allemaal schilderspullen gekocht en ben aan de gang gegaan.” In hun woonkamer staat een schilderij wat Hannah heeft gemaakt met een afbeelding van Parijs waar ze samen met Lucas op vakantie is geweest.

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Tamara van Krieken.