nieuw in ’t durp

Heidi van De Wis

‘De Wis voelt als een warm bad’

Goed nieuws: De Wis heeft een nieuwe beheerder! Ze heet Heidi Beelenkamp, is 49 jaar oud en is alweer een maand aan de slag in ons gemeenschapshuis. Heidi is ook nieuw in Loosbroek: ze kocht, samen met haar vriend Raymond Westland, het huis van Corlix en Margareth van de Rakt aan de Hanenbergsestraat.

Heidi is geboren en getogen in Papendrecht. Ze volgde er een opleiding tot activiteitenbegeleidster en werkte in verzorgingstehuizen, verpleeghuizen en in woongroepen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast had ze tien jaar een eigen bedrijf in styling en decoraties van feesten en events. Tussendoor vond ze ook nog tijd voor de opvoeding van haar twee zonen die inmiddels 19 en 23 zijn en op zichzelf wonen in hun geboorteplaats. “Na mijn scheiding leerde ik Raymond kennen. Die woonde in Waalwijk waar we een jaar samen hebben gewoond. We zochten een huis in een wat meer landelijke omgeving en zo kwamen we in Loosbroek terecht. Een heel mooi huis en een fijne, ruime plek die voor ons op maat lijkt gemaakt. Het huis is perfect onderhouden dus we hoeven er bijna niets aan te doen. Binnen heb ik volop ruimte om een slaapkamer om te toveren tot atelier en mijn hobby tekenen en schilderen weer op te pakken. En buiten is het heerlijk om te wandelen met onze bordercollie Body.

Gemoedelijk

Ik voel me al echt thuis in Loosbroek, net als bij mijn job bij de Wis. Toen ik me op Facebook wat ging oriënteren over het dorp zag ik de vacature voor beheerder voorbij komen. Ik las het en kon alleen maar denken: alles wat ik ooit heb gedaan komt hier bij elkaar. Een job op maat. Gelukkig vond het bestuur dat ook. We waren het snel eens. Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting ben ik op het podium gehaald, dus veel mensen hebben me al gezien. Ik heb er veel handjes geschud en kreeg zelfs bloemen van de burgemeester. Een warm onthaal dus.

De Wis voelt als een warm bad en Loosbroek heb ik in de korte tijd leren kennen als rustig en gemoedelijk met dorpsgenoten met een open mentaliteit. Ik mag werken met een erg leuk team en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen weer verder kunnen bouwen aan ‘onze’ Wis! Ik probeer goed te schakelen tussen de verschillende doelgroepen, ik houd van creatief denken en nieuwe dingen organiseren. Of ik het anders ga doen dan mijn voorgangers? Laat ik eerst maar eens proberen het net zo goed te doen, dan zien we later wel of het anders kan of moet.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto Jan Gabriëls