Nieuw in ’t durp

Ilana Mulder

‘Maak een liefdevolle tussenstop’

Sinds juni 2022 woont Ilana Mulder met haar man Joessef en zoontje Aiden (3) aan de Molenhoeven. Het heeft haar verrast hoe snel zij vanuit het stadse leven gewend was aan ons dorp.

Komst naar Loosbroek

Ilana komt zelf uit Echteld, een klein dorpje in de Betuwe. Het platteland is haar dus niet vreemd. Zij volgt de kappersopleiding aan het Koning Willem I College in Den Bosch wanneer ze een relatie krijgt met de Bossche Joessef. De relatie wordt steeds serieuzer en het stel besluit te gaan samenwonen. “Joessef is een echte Bosschenaar, ik ging daar al naar school dus het was een vanzelfsprekendheid om in Den Bosch te gaan wonen,” vertelt Ilana. Ze hebben daar ruim vijf jaar met veel plezier gewoond. “Met de komst van Aiden groeide de behoefte om groter te gaan wonen. Met deze huizenmarkt was dat in Den Bosch geen optie. Dus we zijn verder gaan kijken en werden op dit huis echt verliefd. Mijn ouders zijn enkele jaren geleden in Heeswijk-Dinther gaan wonen om dichter bij hun kinderen te zijn. Mijn broers wonen in Tilburg. Dus voor ons was dit al bekend terrein. We hoefden aan dit huis bijna niets te doen, daar hebben we echt geluk mee gehad.” En Ilana voelde zich verrassend snel thuis hier. “Ondanks dat we in Den Bosch veel meer omringd waren met mensen, hadden we hier in Loosbroek veel sneller en veel meer aanspraak. Iedereen zegt hier gedag, ik voel mezelf echt opgenomen. We kregen ook direct kaartjes in de bus van de buren. Wanneer Aiden over een half jaar naar school gaat zal ik nog meer nieuwe mensen ontmoeten.”

Een moment van rust en bezinning

Na zeven jaar het kappersvak beoefend te hebben, merkt Ilana dat zij steeds meer de behoefte krijgt om een andere weg in te slaan. Daarom besluit zij voor zichzelf te beginnen. Sinds september heeft ze ‘Maak een liefdevolle tussenstop’ opgezet. Hiermee combineert ze haar creatieve en mensgerichte talenten. Ilana leert met name hoogsensitieve vrouwen om meer rust te ervaren in deze drukke maatschappij. Zij merkt aan zichzelf dat zij als hoogsensitief persoon (HSP-er) meer moeite heeft met onze snelle en prestatiegerichte maatschappij. Ze is druk bezig met de ontwikkeling van verschillende producten om anderen hier ook bij te kunnen helpen, van 1 op 1 begeleiding en cursussen tot tastbare producten. Zo heeft zij een doosje kaartjes ontwikkeld genaamd ‘Maak een liefdevolle tussenstop’. De kaartjes voorzien van haar eigen illustraties en teksten helpen je om een moment van rust en bezinning te creëren. “Als HSP-er ben ik gevoeliger voor prikkels, ik merk dat de rust hier me echt goed doet. Anderzijds mis ik ook wel wat faciliteiten, in Heeswijk-Dinther is dit alweer wat uitgebreider. Ik sluit niet uit dat we ooit weer teruggaan naar Den Bosch. Maar voor nu genieten we voorlopig nog hier van de rust.”

Tekst: Maaike van de Langenberg | Foto: Wim Roefs