nieuw in ’t durp

Eric van Bost en Floor de Graaff

‘Heerlijk genieten van de rust’

“Vanaf het moment dat we de sleutel van ons nieuwe huis aan de Krommedelseweg in Loosbroek in ontvangst hadden genomen, hadden we slechts vier dagen de tijd om alles over te huizen. Dat was krap, maar het is gelukt! De bovenverdieping willen we op den duur nog wel aanpakken en een ander kleurtje op de muren allicht, maar voor nu genieten we vooral van ons nieuwe stekkie in Loosbroek”.

Wakker van de stilte

Afgelopen november zijn Eric van Bost (52) en Floor de Graaff (50), samen met hun jongste dochter Sophie (20) in Loosbroek komen wonen in het huis van Henk en Sylvia van Niftrik. Oudste dochter Sarah (25) en zoon Jelle (23) hadden het ouderlijk nest al eerder verlaten. Eric komt oorspronkelijk uit Veldhoven en Floor uit de omgeving van Den Haag. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Rotterdam, waar ze ook zijn gaan samenwonen. “Tien jaar hebben we in Rotterdam gewoond, onze oudste twee kinderen zijn er geboren, maar Eric wilde erg graag terug naar Brabant. En toen Sarah naar school moest ging ik ook overstag, als het maar geen Eindhoven werd,” lacht Floor. Den Bosch of omgeving had hun voorkeur en uiteindelijk is het Empel geworden. “Dat was wel even wennen hoor,” gaat Floor verder. “We waren de drukte van de stad gewend, maar in Empel werd ik in het begin gewoon wakker van de stilte. Nu zou ik niet meer anders willen en kan ik heerlijk genieten van de rust, de natuur en van dieren. Als klein meisje wilde ik boerin worden en was niet weg te slaan bij de kinderboerderij. Een boerderij is het niet geworden, maar wel heb ik 20 jaar lang een volkstuintje gehad. En ook was ik 20 jaar lang voorzitter van de dierenweide in Empel. Hier in Loosbroek hoop ik mijn droom waar te kunnen maken: een eigen moestuin en een paar scharrelende kippetjes of grazende schaapjes rondom het huis”.

Nieuwjaarsborrel

Eric kende Loosbroek al een beetje van het wielrennen. “Ik ben al menig keer door Loosbroek gefietst de afgelopen jaren. Eigenlijk ben ik een echte hardloper en liep een paar marathons per jaar. Later werden dat triatlons en moest er natuurlijk een fiets komen. Uiteindelijk werd het lopen steeds minder en was ik steeds meer op de racefiets te vinden. Tijdens de nieuwjaarsborrel van de buurt heb ik trouwens al kennis gemaakt met overbuurman Bjorn die me natuurlijk enthousiast heeft gemaakt voor De Lekke Tube.” Als het aan Eric had gelegen, dan had hij al heel wat van de wereld gezien. Niet door er op vakantie te gaan, want hun vaste vakantieadresje is al jaren een leuk huisje aan het Lago Maggiore in Italië. Wel droomde hij ervan om bijvoorbeeld elke drie jaar op een andere plek in de wereld te werken. “Ik heb gewerkt in Parijs en in Tunesië, maar omdat Floor zwanger was van onze eerste en veel meer gehecht is aan Nederland dan ik, ben ik op zoek gegaan naar een baan in Nederland. Het werd de IT waar ik altijd al affiniteit mee heb gehad. Inmiddels werk ik alweer jaren als salesmanager voor het bedrijf Focus Enterprise Solutions in Bunnik en verkoop daar softwaresystemen (ERP) die organisaties helpen om de belangrijkste processen te automatiseren en te beheren”.

Een dikke glimlach

Floor heeft net als Eric economie gestudeerd, maar is na twee jaar met de opleiding gestopt omdat ze er niet echt blij van werd. “Toen ben ik maar gaan werken. Jaren heb ik gewerkt als salesmanager bij de WE, eerst in Rotterdam en later in Eindhoven en Den Bosch. Toen we nog in Rotterdam woonden, wist ik eigenlijk al dat ik basisschooljuf wilde worden, maar pas toen ook de jongste op de basisschool zat heb ik de knoop doorgehakt en ben naar de PABO gegaan. Al tijdens mijn stage vond ik mijn droombaan bij een geweldige basisschool op de Kruiskamp in Den Bosch. Nog steeds stap ik met een dikke glimlach ’s morgens in de auto en rijd ik met diezelfde dikke glimlach aan het eind van de middag weer terug naar huis. Ik zit er zo op mijn plek en wil hier voorlopig niet meer weg!”