nieuw in ’t durp

Familie vermeulen

‘Het is een droom om te genieten van het buitenleven’

Zo’n anderhalf jaar geleden, tussen twee coronaperiodes door, zijn Theon (32) en Marieke (29) Vermeulen getrouwd. Als huwelijkscadeau kregen ze een bbq die staat te pronken onder de overkapping in de achtertuin van hun nieuwe huis aan de Loosbroekseweg 66.

“Waar we nu wonen was ooit een droom, een wens zoals een huis met een tuin aan de rand van een dorp en genieten van het buitenleven. We hebben er beiden hard voor gewerkt en op het juiste moment geluk gehad dat we ons huis in Den Bosch goed konden verkopen. Ik had vrij genomen om alle dozen in te pakken en Theon had vrij genomen om alle dozen weer uit te pakken. We willen graag wat beestjes, een moestuin en een kweekkas maar omdat we een onregelmatig leven hebben pakken we het rustig aan. We moeten soms plannen om elkaar te zien want als we twee slecht vallende werkschema’s hebben slapen we in hetzelfde bed maar zien we elkaar niet,” lacht Marieke die de opleiding Techniek en theater heeft gevolgd in Amsterdam en werkt bij theater Artemis in Den Bosch. “We maken theater voor iedereen vanaf 4 jaar. Onze artistiek directeur komt met een idee en maakt een voorstelling en ik reis met de voorstelling mee. Ik spring voor dag en dauw in de vrachtwagen met decors, kleding, licht en geluidscomputers en rijd dan naar de speellocatie. Samen met mijn collega’s bouwen we alles op en dan spelen we de voorstelling waar ik verantwoordelijk ben voor het licht, geluid en de decorwisselingen.

HEESWIJK-DINTHER

Het allerleukste vind ik dat je de bezoeker prikkelt met de voorstelling en dat je ze vanuit een andere invalshoek naar dingen kunt laten kijken.” Theon gaat naar elke voorstelling of première van Marieke als deze een beetje in de buurt wordt gespeeld. “Een goede voorstelling was ‘Een leuk avondje uit’ want tijdens deze gefluisterde voorstelling kwam alles voorbij wat in het leven ingewikkeld is zoals liefde, werk, relaties enzovoort,” vertelt Theon die werkt als servicemonteur bij Trumpf. Hij is voor klant ASML verantwoordelijk voor het onderhouden van hun lasers in Veldhoven. Oorspronkelijk komen Theon en Marieke uit Heeswijk-Dinther. Ze hebben elkaar daar leren kennen bij Jong Nederland. “Na mijn stageperiode bij Jong Nederland werd ik lid en kwam als leiding in de groep van Theon en werd meteen opgenomen in zijn vriendengroep. Uit onze vriendschap is een relatie ontstaan. Ik ben nog steeds actief bij deze club als leiding en als secretaris en organiseer van alles mee,” benoemt Marieke. In hun vrije tijd zijn Theon en Marieke op sportief vlak actief. Marieke fietst en moutainbiket graag in een vrijblijvend clubverband bij Vrouwen Wielrennen Den Bosch ( VWDB). “Dan fiets ik eerst vanuit hier 16 kilometer naar Den Bosch en sluit daar bij de rest aan, maar soms combineer ik het met mijn werk in Den Bosch.”

CARNAVALSWAGEN

“We gaan in onze vakanties graag hiken in de bergen van Europa. Met alle spullen op je rug en dan met z’n tweeën door de natuur wandelen, eten, drinken en slapen oftewel outdoor backpacken. In de winter gaan we graag snowboarden in Oostenrijk of Zwitserland. Maar we zijn ook graag thuis en houden van Brabantse gezelligheid en van buurten. Als we een avondje vrij zijn spelen we graag een bordspel. We hebben een kast vol bordspellen van simpel tot heel ingewikkeld,” legt Marieke uit. “Soms té ingewikkeld,” bekent Theon, “het lukt me maar niet om een keer te winnen.” Die Brabantse gezelligheid vinden ze ook bij Carnavalsvereniging De Plekkers. “Met hen bouwen we elk jaar een carnavalswagen voor de optocht. Maar we zijn trouwe supporters van de lichtjesoptocht hier in Loosbroek,” vertelt Theon. Voor nu staat, na ruim tien jaar in de stad te hebben gewoond, het settelen in hun nieuwe huis voorop. Het thuisgevoel is er al. “We voelen ons Bernhezenaren en zijn druk bij allerlei clubs en verenigingen. Wat we hier hebben was ons toekomstbeeld en we willen er iets moois van maken. Eigenlijk zijn we trots en tevreden over wat we allemaal voor elkaar krijgen,” besluit Marieke.

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Wim Roefs