Nieuw in ’t Durp

Laura Priems en Ruben Otten

Liefde voor de agrarische sector

Laura Priems (27) en Ruben Otten (30) wonen sinds afgelopen januari aan de Stellingmolen 4. Laura groeide op in Middelrode en Ruben in Doesburg. Allebei zijn ze na hun middelbare school dierwetenschappen gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen en sinds 8 jaar zijn ze samen. Ruben werkt fulltime bij Lely in Maassluis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in melkrobots. Ruben traint en begeleidt als productspecialist adviseurs op melkgebied. De combinatie van 2 à 3 dagen per week op kantoor in Maassluis en 2 dagen vanuit huis werken is goed te doen. Laura werkt fulltime als nutritionist rundvee bij Agrifirm in Apeldoorn, en houdt zich bezig met diervoeding. Ook zij werkt een aantal dagen vanuit huis. Naast haar baan bij Agrifirm is ze ook nog aardig wat uurtjes op het melkveebedrijf van haar ouders te vinden. Samen met hen en haar broer Bart runt zij dit bedrijf. “Papa doet het hoofdwerk en wij springen bij,” vertelt Laura.

Agrarische virus

Na het behalen van haar diploma eind 2019 is Laura samen met Ruben in de bedrijfswoning naast de boerderij van haar ouders aan de Heiblomsedijk in Middelrode gaan samenwonen. Vooral om enkele maanden fulltime op de boerderij te werken nadat Laura’s vader Willem een operatie had ondergaan. Nu werkt ze nog een kleine 20 uur in de week op het bedrijf. “Het werken op de boerderij is meer hobby. Ik vind het helemaal niet erg om in het weekend vroeg op te staan voor de koeien”, lacht Laura. Niet alleen Laura vindt haar hobby bij de dieren, ook de vijf schapen die ze samen hebben zijn naast motorrijden een hobby van Ruben. Zowel Laura als Ruben hebben al van kleins af aan liefde voor de agrarische sector. “Ik heb altijd tussen de koeien rondgelopen”, vertelt Laura. Ruben ging als klein jongetje samen met zijn familie op vakantie naar een boerderijcamping met een paar koeien en schapen. “Ik denk dat ik daar een beetje besmet ben geraakt met het agrarische virus.”

Toekomstplannen

Afgelopen zomer gingen Ruben en Laura op zoek naar een huis en ze vonden in de woning van Erik en Wendy van Haaren een huis dat aan hun wensen voldeed. ”Een huis met een tuin, een garage en maximaal 10 minuten van de boerderij”, vullen Ruben en Laura elkaar aan. Loosbroek was al bekend voor Laura, heel wat familie van haar woont er. Naast haar oma, Ria van der Heijden, wonen er ook enkele ooms, tantes, neven en nichten. Het contact met de buren was snel gelegd. “We hadden al direct een spandoek in de tuin”, aldus Ruben. Ook heeft Ruben geholpen met het opbouwen van Trekkertrek. “Zo leer je toch wat mensen kennen.” De komende jaren verwachten Ruben en Laura hier nog heerlijk te wonen, al liggen de toekomstplannen richting de boerderij of althans in de buurt van de boerderij. “Maar dit is voor nu hartstikke goed,” besluit Ruben.

Tekst: Lieke van Helvoort-van Houtum | Foto: Gido Boets