nieuw in ’t durp

Arie Janssen

‘Ik ben hier echt met open armen ontvangen’

Arie Janssen (17) woont sinds augustus in Loosbroek. Hij kwam hier de afgelopen jaren al twee keer per maand, en dat beviel hem zo goed dat hij besloot om van Loosbroek zijn vaste woonplek te maken.

Deze verhuizing heeft Arie te danken aan zijn vader Twan. “Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik twee jaar was. Mijn vader leerde Suus kennen en kwam zodoende in Loosbroek terecht. Ik bleef bij mijn moeder in Tiel wonen, samen met mijn twee zussen. Om het weekend was ik in Loosbroek. In Tiel ging het steeds minder goed doordat ik niet altijd de juiste keuzes maakte. Papa en Suus wilden mij daar graag bij helpen en ik kreeg de kans om in Loosbroek te komen wonen. Ik vind het hier heel erg fijn, deze rustige omgeving is goed voor mij. Daarnaast is het altijd gezellig met Elise en Sabine. Officieel zijn zij mijn stiefzussen, maar zo voelt het niet, voor mij zijn het gewoon echte zussen.” Met zijn andere zussen, die nog in Tiel wonen, heeft Arie ook nog veel contact. “Die band is sinds mijn verhuizing gelukkig niet veranderd. We hebben nog steeds heel veel contact.”

GOED GEÏNTEGREERD

Arie is op alle vlakken in een aantal maanden tijd al helemaal geïntegreerd. Studie, school, sporten, vrienden en een relatie, alles heeft hij op de rit. “Ik volg de studie Assistent Business Service aan het Koning Willem I in Den Bosch. Daarnaast werk ik als vakkenvuller bij de Jumbo in Heeswijk-Dinther. Verder voetbal ik bij WHV (Sportclub Loosbroek). Voorheen kende ik maar één teamgenoot, maar ik ben hier echt met open armen ontvangen, daar ben ik ze heel dankbaar voor. We hebben een heel leuk, gezellig en sportief team.” Op sportief gebied heeft het Arie wat tegengezeten. “Ik heb tweeënhalf jaar niet kunnen voetballen door eerst een knieblessure en vervolgens corona. Toen ik er weer lekker in zat, viel ik tijdens een wedstrijd op mijn eerder geblesseerde knie. Het hele winterseizoen heb ik moeten missen. Na de winterstop mag ik weer beginnen. In de tussentijd zorg ik dat mijn conditie op peil blijft door veel te fietsen. Ik ga met de buurtbus naar school, verder doe ik alles op de fiets.” Tot slot is er nog iets positiefs veranderd sinds Arie’s verhuizing: “Ik heb sinds drie maanden een relatie, daar ben ik heel gelukkig mee.”

TOEKOMST

Ondanks zijn jonge leeftijd, heeft Arie al een goed beeld van zijn toekomst. “Eerst wil ik nog verder studeren, zodat ik uiteindelijk als media vormgever kan werken. Dan kan ik zelf websites bouwen, filmpjes editen en fotoshoppen. Dit vind ik leuk en het lijkt me ideaal omdat je dan ook thuis kunt werken. Ik wil graag kinderen en die wil ik dan niet alleen maar naar de kinderopvang brengen, ik wil niet dat mijn kinderen meer tijd met hen doorbrengen dan met hun eigen ouders. Dus ik wil ervoor zorgen dat ik thuis kan zijn voor hen.”  

Tekst: Maaike van de Langenberg | Foto: Gido Boets