Nieuw in ’t durp

Familie van Wanrooij

‘Ik had nog nooit van Loosbroek gehoord’

Dennis en Lindsay van Wanrooij kochten eind vorig jaar het huis van Robin Wennekes en Wendy van den Broek aan de Pastoor de Grootstraat. De wieg van Dennis (33) stond in Kaatsheuvel, die van Lindsay (33) in Grave. Samen woonden ze zeven jaar in Sprang-Capelle, gemeente Waalwijk, een dorp met een kleine 3000 inwoners, gelegen aan de Bergsche Maas. Het echtpaar is werkzaam in het speciaal onderwijs. Dennis in Veghel, Lindsay in Rosmalen. “Belangrijk voordeel is dat we dezelfde vakantiedagen hebben,” lacht Lindsay. Omdat ze veel moesten reizen, besloten ze op zoek te gaan naar een centrale woonplek. Een kijkje op de landkaart wees Loosbroek aan. Een kijkje op Funda wees naar de Pastoor de Grootstraat. “Ik had nog nooit van Loosbroek gehoord,” vertelt Dennis. Na een bezoekje waren ze snel om.

“Het is werkelijk een prachtig huis,” weten de twee. “Luxe, fraai afgewerkt, goed onderhouden, een mooie diepe tuin en de mogelijkheid voor een kleine bedrijfsruimte. Echt alles wat we zochten. We waren al getipt dat we niet te lang moesten wachten omdat er veel animo was. We hebben de knoop snel doorgehakt en zijn nog elke dag blij met die keuze. We zijn liefhebbers van vakantie en reizen, maar voor het eerst voelt thuis zijn ook als vakantie.

LOOSBROEK IS EEN WARM BAD

We zijn meteen welkom geheten door de buurt, met een bord in de tuin maar ook persoonlijk. Bij de Dagwinkel wisten ze al meteen welk pakje voor ons was.” Naast de reguliere baan is het echtpaar werkzaam in de ambulante zorg, ze runnen een paar dagen in de week een eigen ‘zorgbedrijfje’ soms op locatie, soms thuis. Een ruimte wordt momenteel aangepast om op termijn een paar kinderen op te kunnen vangen. “We werken allebei met bijzondere kinderen met een hulpvraag. Dat is hard werken maar ook heel dankbaar werk.”

De broodnodige ontspanning vinden ze in hun hobby’s. Dennis houdt van fotografie én is een fervent beoefenaar van Krav Maga, een vecht- en zelfverdedigingsysteem dat wereldwijd wordt onderwezen aan legers, speciale eenheden, politie, beveiliging en aan burgers. Lindsay houdt het wat rustiger en geniet vooral van een blokje om met de hond, de beagle Isay. Als de tijd en het weer het toelaten pakken ze ook hun gezamenlijke hobby weer op: motorrijden.