Nieuw in ’t durp

JOHAN EN JEROEN

‘Drukte kun je opzoeken maar rust is goud waard’

Johan Hazenbroek (33) en Jeroen Welbers (42) waren op zoek naar een huis om lekker ‘buiten’ te wonen. Ze hebben sinds kort hun stekkie gevonden in het voormalige huis van Marijn en Wilma Heerkens aan De Bleken 1. In plaats van zoeken naar een huis ging Johan eerst op zoek naar een nieuwe baan. Johan komt uit Rotterdam en werkte in Utrecht toen hij in Den Bosch bij Jeroen ging wonen. Omdat er geen trein stopt in Loosbroek ging hij op zoek naar een werkgever in de buurt. De koop van het huis en de sollicitatiegesprekken liepen parallel. “In de ochtend bekeken we het huis, daarna ging ik door naar het afrondende gesprek bij mijn nieuwe werkgever BAS Trucks in Veghel,” vertelt Johan. Jeroen komt oorspronkelijk uit Deurne en werkt in Veghel bij Kuehne + Nagel als accountmanager.

VERLIEFD OP DE GROENE OMGEVING

Geen appartement in Den Bosch en geen balkon, maar een tuin en veel meer ruimte. Ze zijn verliefd geworden op deze omgeving. “Het is hier zo lekker groen”, aldus Jeroen. “Het voelde vanaf het begin goed, er was een goede klik met Marijn en Wilma. Marijn kwam regelmatig langs, voorzag ons van nuttige tips en vertelde over de geschiedenis van het huis. Zes maanden hebben we verbouwd. Er is geïsoleerd, draagmuren zijn gesloopt en de ruimtes zijn drastisch veranderd. De grote kozijnen met dito glas halen de tuin bijna binnen.” Johan en Jeroen hebben zoveel mogelijk zelf gedaan. “Slopen werkt na een werkdag ontspannend. Ik ben veel met mijn hoofd bezig, dan is het lekker om een tegelmuurtje eruit te slaan.” weet Johan. “En met een beetje begeleiding kun je veel meer dan je denkt,” voegt Jeroen toe. De aannemer, de stukadoor, de loodgieter, de elektricien, alles werd geklaard door lokale bedrijven. En met de hulp van hun vaders die beiden handig zijn.

DE RUST EN DE RUIMTE

Loosbroek hebben ze nog niet ontdekt, ze zijn vooral bezig geweest met praktische zaken. Johan is bij de Dagwinkel en Revival geweest. “Je rijdt door het dorp en je komt langs Lunenburg, als Brabander kent je dat, dat is een begrip.” zegt Jeroen. Johan vult aan: “We lezen het lokale nieuws, we wonen op de grens van Loosbroek en Heeswijk en krijgen de DORUS maar ook de HaDeejer, de Bernhezer krijgen we zelfs dubbel en de gemeente weet nog steeds niet hoe het met het afval moet.” De rust en de ruimte die ze hier tot nu toe al gevonden hebben doet hen goed. De tuin is hun favoriete plek, ze zien er naar uit om buiten te zijn en daar te genieten. “Dat is een levensfase,” meent Jeroen, “eerder was het mooi om met vrienden de stad in te gaan, nu is het fijn om ze hier uit te nodigen om wat te eten en een drankje te doen. Drukte kun je opzoeken, maar rust is goud waard.”

Tekst: Joke Dobbelsteen. Foto: Wim Roefs.