Nieuw in ’t durp

Frans en Armanda Hooijmans

‘Dubbele koelkasten voor bier en wijn’

Na zestien jaar groots wonen in het buitengebied van Dinther met een paard en een pony, zochten Frank (50) en Armanda (56) Hooijmans (en hun vrolijke viervoeter Bobby) naar kleiner woonoppervlak. “We hadden 3000 vierkante meter grond en waren er klaar mee.” Na lang zoeken in HeeswijkDinther, vonden ze uiteindelijk hun huis in Loosbroek. Het voormalig huis van Anita en Paul Verhoeven in de Pastoor de Grootstraat 14 voldeed volledig aan hun wensen. De woning stond al even te koop en bleek moeilijk te verkopen in verband met de enorme schuur op het erf. Maar het was juist die ruimte die de doorslaggevende factor was voor Frank. “Een ruimte om te sleutelen aan old timers, en voor zijn andere liefde: de Harley.”

VAN BUITEN NAAR BINNEN

“Ons huis in Dinther was in nog geen 24 uur verkocht toen we op 1 september 2019 de sleutel kregen van ons huis in Loosbroek. “Het paard waar Frank dressuur op reed ging met pensioen en ook de pony kreeg een nieuw thuis.” We hebben een jaar verbouwd en het huis volledig gestript van zolder tot beneden,” vertelt Frank. “Frank heeft veel zelf gedaan,” voegt Armanda toe. Opvallend in het huis is het schakelmateriaal. Niet heel vreemd gezien beide bewoners in de elektra werken en daar inspiratie opdoen. Armanda werkt bij Hager Electro B.V. in Den Bosch, een technische groothandel, als verkoopster binnendienst en Frank als projectvoorbereider elektra bij Van der Linden Pomptechniek. “De een koopt het materiaal in en de andereverkoopt het, we konden zelfs carpoolen voordat corona in ons land kwam.”

BOURGONDIËRS PUR SANG

Helaas moeten de twee nog meer leuks inleveren door corona. “We zijn gek op reizen, het liefst naar Azië of skiën met vrienden, maar nu ligt het allemaal stil.” Ook het bijwonen van alle festivals zit er even niet in. De hobby, het koken bij Bourgondisch Den Bosch verplaatst Frank dit jaar naar hun keuken. De muziekkamer verbouwde hij tot keuken die aan al zijn gemakken voldoet. “Dubbele koelkasten, voor bier en wijn,” grappen de twee. Ook de woonkamer staat in het teken van de Bourgondische levensstijl. Klinkende glazen wijn op de muur en twee relaxfauteuils met een bar in vorm van een wereldbol er tussenin. “Hier komt nog een wijnkelder met een gietijzeren deur,” vertelt Armanda, wijzend naar een gesloten deur naast de fauteuils. “We deden het idee op tijdens de wijnproeverij in de Toren, in Heeswijk-Dinther.” Ook wordt er op dit moment hard gewerkt aan de tuin en wil Frank nog een bar realiseren in de schuur.

Tekst: Johan Hazenbroek. Foto: Tamara van Krieken.