Nieuw in ’t durp

Eric en Tony Reijbroek

‘Dorpse vriendelijkheid en rust komen hier samen!’

Eric (49) en zijn zoon Tony (16) Reijbroek waren op zoek naar een huis waar ze samen konden gaan wonen. De oud-Udenaren kwamen na een grondige zoektocht uiteindelijk uit in Loosbroek. Toen ze binnenkwamen in het voormalige huis van Stephanie en Paul van Menzel, voelde het gelijk alsof alles klopte. En zo voelt het gelukkig na ruim een jaar nog steeds. De mannen hebben het huis samen opgeknapt naar hun wensen, en bijzonder smaakvol ingericht. “Dat kan dus ook zónder vrouwenhand,” vertelt Eric lachend.

Eric is geboren in Boekel, maar groeide op in Uden. “Ik heb een vriendin die nog in Uden woont met haar kinderen. Voor ons is een latrelatie op dit moment prima. In het verleden had ik een cafetaria in Veghel, maar ik werk inmiddels al geruime tijd bij Alco, een bedrijf dat cleaners en coatings verkoopt. Ik leid vertegenwoordigers op en begeleid hen tijdens hun loopbaan. Het is een drukke baan, ik maak lange dagen en reis daarvoor door heel het land, maar mijn werk is mijn hobby”, vertelt hij passievol. “In mijn vrije tijd ga ik graag suppen, maar daar is het nu natuurlijk te koud voor.”

Zoon Tony wil graag docent Engels worden en zit op het Udens College. “Ik fietste eerst vanuit Loosbroek, maar ik heb gespaard voor een scooter en dat is veel sneller. Ook kan ik met de scooter naar mijn vriendin in Mill.” Eric en Tony hebben een goede band en Tony gaf dan ook de doorslag om naar Loosbroek te gaan verhuizen. “Het is een fijn huis, waar ik lekker op mijn kamer kan gamen en na corona ga ik wellicht een sportschool zoeken in de buurt”, aldus Tony. “Een kapper hebben we al gevonden.

Door corona kennen we eigenlijk nog te weinig mensen hier,” weet Eric. “We zijn wel lid van de buurtvereniging geworden, maar zij organiseren nu natuurlijk weinig of geen activiteiten. Wat het meeste opvalt hier, is dat iedereen in het dorp elkaar groet, of het nu een kind, een puber of een ouder iemand is, als ik naar mijn auto loop die wordt opgeladen op het dorpsplein, word ik steevast gegroet. Dat is echt heel anders dan in Uden. Daar is het toch meer ieder voor zich. Ook toen mijn buurman de heg ging knippen en spontaan ook onze heg een knipbeurt gaf. Dat zijn de mooie dingen van een dorp als Loosbroek. Wij hebben het hier dan ook prima naar onze zin. De drukte kunnen we opzoeken en de rust vinden we hier!”

Tekst: Caroline Lunenburg. Foto: Wim Roefs.