NIEUW IN ’T DURP

Jody Roovers

“Iedereen groet elkaar”

Jody Roovers (24) woont sinds afgelopen zomer in Loosbroek. “Ik ben een echte Nulandse en verknocht aan mijn geboortedorp waar ik nog steeds vaak ben. Bij mijn ouders, mijn zusje en broer en bij mijn vriendinnen daar, maar ook bij Be Quick waar ik korfbal in het eerste team en dus twee keer in de week train. Door mijn vriend, Nygel Bosch, een echte ‘Losbroekse’, ben ik toch naar Loosbroek verhuisd en eerlijk is eerlijk, het is er heel fijn wonen. Lekker rustig en dichtbij Lunenburg voor Boogie Wonderland. En ik kan uit mijn slaapkamerraam kijken hoe Korloo speelt.

“Knus en gemoedelijk“

We hebben een heerlijk huis en een buurt waar ik me echt thuisvoel. Het is knus en gemoedelijk. Iedereen groet elkaar op straat en de buren staan altijd klaar om te helpen. Ik ben ambulant begeleider en casusregisseur bij ‘JIJ’ Advies en Coaching in Uden waar we ondersteuning op maat bieden aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, psychosociale- of psychische problemen. Met ons team werken we in deze regio dus ook voor mijn werk ben ik nog steeds in de buurt.”

de bekende weg

En wat is het allermooiste aan Loosbroek? Het is vragen naar de bekende weg: “Dat het zo lekker dicht bij Nuland ligt,” lacht Jody.