ondernemer

Nick Heerkens

“We willen echt iets moois maken”

Nick Heerkens is geboren en getogen in Loosbroek, woont én werkt er. Hij woont samen met Alice en hun drie dochters Julia (7), Jackie (4) en Ruby
(1,5) in de Standerdmolen en is samen met zijn vader eigenaar van Heerkens Keukens, gevestigd op de Molenhoeven.

“Volgens mij was ik vroeger wel een vriendelijk manneke, beetje ondeugend misschien,” vertelt Nick. “Ik had het goed naar mijn zin op de basisschool. Daarna ging ik naar de TSV, na 2 jaar maakte ik de overstap van technisch naar commercieel en ging naar het Fioretti. Toen al met de intentie om ooit in de zaak van mijn vader te gaan werken, maar dat was toen nog toekomstmuziek. Ik begon mijn loopbaan bij Keukenkampioen, ging vervolgens naar Mandemakers en maakte een uitstapje naar Duitsland. Ik heb ook een tijdje als vertegenwoordiger voor inbouwkoelkasten gewerkt en heb daarbij heel veel keukenzaken van binnen gezien, heel leerzaam.

Maatwerk

In 2019 stapte ik mee in de zaak die door mijn vader in 1979 werd opgericht; Heerkens Keukens. Wat ons typeert is de persoonlijke aandacht. We willen echt iets moois maken. Daarin gaan we vaak net een stapje verder dan veel van onze concullega’s. We doen vooral veel maatwerk, maar wil iemand iets wat meer standaard is, dan kan dat ook. In de zaak werken ons pap en ik, een vaste monteur en we zetten verschillende zzp’ers in. We werken met een mooi team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Het verschil tussen ons pap en mij is denk ik dat ik wat commerciëler ben, ons pap is meer meubelmaker. Het mooie van ons werk is dat je een project vaak van A tot Z begeleidt. We werken veel samen met een aantal vaste partners, zoals mijn overbuurman Dennis Kanters. De lijnen zijn kort en het is fijn schakelen met elkaar, dat werkt erg prettig. De laatste tijd zie je dat mensen ons ook steeds beter weten te vinden voor maatwerk meubilair, vaak als een verlengstuk van de keuken. Ik zou het wel mooi vinden als we in de toekomst nog een beetje zouden kunnen groeien. Maar niet te veel, want ik wil wel dicht bij de klant blijven. Ach, eigenlijk moeten we gewoon lekker door blijven gaan zoals we nu doen.”

Wijnreis

In zijn vrije tijd gaat Nick graag uit eten en een lekker wijntje mag daarbij niet ontbreken. “Wat die wijn betreft ben ik aangestoken door mijn neef Tim. Samen reizen we jaarlijks naar het Moezel gebied om daar wijn in te kopen, we bezoeken dan zo’n 3 of 4 boeren per dag. Riesling is onze favoriet. We kopen daar wijnen die een jaar of 5 tot 10 moeten rijpen. Dat is de eerste jaren dus even investeren, maar na 5 jaar heb je een mooie continuïteit en kan je elk jaar genieten van topwijnen. Ik heb de WSET 2 wijncursus gevolgd, dus inmiddels weet ik er ook echt wel wat van. Tim heeft zelfs WSET 3. Mijn ideale dag zou starten met lekker knuffelen met mijn dochters, dan zou ik de BBQ aansteken, om aan het eind van de middag te genieten van een mooi stuk vlees mét een goede Riesling erbij. Of een dag op pad met mijn vrienden. Al vanaf de basisschool zijn we een vriendenclub. Het mooie aan Loosbroek is dat je iedereen kent en er zo ook gelegenheidsclubjes ontstaan, bijvoorbeeld voor de wintersport. Hoe mijn vrienden me zouden omschrijven? Ik zou enorm veel veren in mijn reet krijgen denk ik,” lacht Nick, “Nee, zonder gekheid: Ik zal het nog niet zo onaardig doen, anders had ik het al lang gehoord.”

Tekst: Cindy van Haaren | Foto’s: Wim Roefs / Privé