passie

Luuk van Grinsven

‘Ik zet alles op het schrijven’

Luuk van Grinsven (20) speelt in het eerste elftal van WHV, is hartstochtelijk fan van FC Den Bosch, vaste verslaggever bij RKC Waalwijk en heeft maar één droom: schrijven over sport.

PROFVOETBALLER

De sportieveling volgt de hbo-opleiding SPECO communicatie aan de Fontys in Tilburg. De weg naar communicatie- of mediadeskundige in de sportwereld. “Ik wil sportjournalist worden en dan schrijven of liveverslag doen. Dat ik mijn stukjes voor de DORUS kon laten zien, gaf de doorslag bij m’n sollicitatie bij Omroep Brabant. Ik heb er een half jaar stage gelopen en dat beviel zo goed dat ik kon blijven. Sindsdien doe ik als zzp’er verslag van de wedstrijden van RKC Waalwijk. Ik schrijf tijdens een wedstrijd een artikel dat tegelijk met het eindsignaal klaar moet zijn. Het komt dan meteen op de site van Omroep Brabant te staan. Altijd spannend, maar het lukt altijd. Het is een hele leuke bijbaan.” Vanaf de middelbare school wist hij al dat schrijven hem ligt. Al droomde hij er natuurlijk ook van om profvoetballer worden. “Dat bleek al snel wat te hoog gegrepen,” lacht hij. “Bij WHV kreeg ik in de E’tjes nog de toekomstprijs. Helaas ben ik toen lang geblesseerd geweest aan m’n rug. Het is eigenlijk nooit meer helemaal top geweest, maar als ik fit blijf gaat het wel.”

SEIZOENKAART

Bij het vlaggenschip van WHV gaat het niet allemaal crescendo. Luuk is de meest gepasseerde doelman in de competitie, maar dat knaagt niet aan hem. “Ik ben misschien niet de allerbeste keeper, maar ik krijg ook meer ballen op me af. Dan vliegen er ook meer in. Niemand neemt ‘t me kwalijk, maar dat neemt niet weg dat ik m’n best blijf doen. Het moet beter. Gelukkig is de derde helft wel altijd beter. Ook dat is belangrijk. We staan strak onderaan, maar de sfeer blijft goed. We hebben een leuk team. Altijd een pilske in de kantine en daarna nog even naar Kerkzicht.” Het verliezen begint voor Luuk vaak al op de vrijdagavond. Ik heb al jaren een seizoenkaart van FC Den Bosch, samen met ‘ons pap’ en m’n broertje. Samen op de M-side, bij de beruchte harde kern ja. Maar we blijven wel wat uit hun buurt. We gaan ook naar de uitwedstrijden. De vrijdagavond is van ons drieën. Voor veel mensen is het een raadsel wat we daar gaan doen, maar we hebben samen altijd plezier. Ook al zijn de wedstrijden niet al te best. Ook dit seizoen wordt ‘t weer niks maar we blijven hopen.”

PERSTRIBUNES

Voor winst focust hij zich op z’n werk. “Voor mijn toekomst zet ik alles op het schrijven. Ik voel me helemaal thuis in dat wereldje. Op de perstribunes en met de interviews. Dat deed ik ook al twee keer bij PSV. Betaald naar voetbal kijken, dat is toch een droom? Ik heb al een flink netwerk en veel nummers van voetballers. Uiteraard maak ik eerst m’n studie af, maar dan op naar ESPN of Voetbal International.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.