passie

Edwin de Mol

‘Ik zie er tegenop om mensen teleur te stellen’

Naast een fulltime baan bij Gabriëls Elektro in Veghel heeft Edwin de Mol (50) diverse hobby’s en zet hij zich in voor van alles in ons dorp waarvoor hij gevraagd wordt. 

Edwin woont met zijn vrouw Miranda en hun kinderen Davy†, Yvar en Tygo in de Molenhoeven. De geboren en getogen Loosbroekenaar is met hart en ziel verbonden met voetbalclub PSV Eindhoven. “Ik heb bijna al mijn kleren van PSV en het liefst draag ik mijn stewardjas want die heb ik ook aan als ik bij PSV werk.” Via een bijbaan bij discotheek Lunenburg als toezichthouder en glazenophaler werd Edwin benaderd  door een beveiliger van TOP Oss om daar steward te worden. Na een incident tussen FC Eindhoven en TOP Oss werd Edwin opgemerkt door de hoofdcoördinator beveiliging van PSV. De overstap naar zijn favoriete club was snel beklonken. “Met ons team staan we in voor de veiligheid van het publiek en dat van de spelers in het stadion. Met het interventieteam begeleiden we spelers en supporters bij calamiteiten. Ik ben jarenlang meegeweest als steward bij uitwedstrijden in binnen- en buitenland. Het mooie is dat stewards elkaar 100% vertrouwen en elkaar in hun waarde laten.”

TROUWFOTO

Een andere passie van Edwin is toneelspelen. Dat begon bij de amateurtoneelgroep De Verenigde Spelers in Loosbroek waarvan hij vijfentwintig jaar lid is geweest. “En daar ben ik trots op. Vooral aan het stuk ‘Op Hoop van Zegen’ heb ik mooie herinneringen, daar ging zoveel tijd en energie inzitten. Toen Miranda en ik onze trouwfoto’s hadden gemaakt in natuurtheater De Kersouwe, droomde ik ervan daar eens te mogen spelen.” Toen hij in 2005 een oproep zag voor spelers voor het stuk De Drie Musketiers onder leiding van regisseur Joop Mols en choreograaf Anja Faber reageerde hij meteen. Sindsdien is hij Kersouwenaar. De afgelopen twee jaar hebben Edwin en zijn gezin zich ingezet voor de zomerproductie van de Kersouwe voor het spektakelstuk ‘De Bende van Jan de Lichte’. “Ik dacht ik ga nog één keer spelen om alles te geven en heb de rol van IJzenbaert zo goed mogelijk ingevuld als eerbetoon aan Joop Mols, want hij is helaas vorig jaar overleden. Ik heb veel positieve reacties gehad en dat doet wat met je.”

VERBONDEN

Edwin blijft verbonden aan de Kersouwe als vrijwilliger in de techniekgroep want zijn versleten knieën laten het niet meer toe om lang te staan en veel te lopen tijdens voorstellingen. “Ik hoop dat onze Tygo zich aan zijn woord houdt en volgend jaar meespeelt in de Kersouwe want dit is goed voor de ontwikkeling van kinderen.” Edwin zet zich graag in voor anderen want in Loosbroek geldt nog steeds saamhorigheid. “Ik help graag en ik zie er tegenop om mensen teleur te stellen. Als ze iets vragen en ik moet nee verkopen, vind ik dat moeilijk. Mensen vragen je met een reden, denk ik.”

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Maddelon Dekkers.