Portret

Raymond Westland

‘Hier mag je op zondag het gras maaien en godverdomme zeggen’

Sinds 2020 woont Raymond Westland (58) samen met zijn  partner Heidi aan de Hanenbergsestraat in het voormalige  huis van Corlix en Margareth van de Rakt. Zijn twee dochters  Maud (20) en Noa (19) wonen bij hun moeder in Waalwijk  en komen om het weekend bij hen logeren. Raymond heeft  vijftien jaar in Waalwijk gewoond waar hij een huis vlak  langs de A59 helemaal had verbouwd. “Ik heb dat huis  tot de grond toe afgebroken en daarna helemaal opnieuw  opgebouwd en toen het bijna klaar was en alleen de keuken  geplaatst moest worden kwam ik Heidi tegen. En omdat we  niet op een industrieterrein maar landelijk wilden wonen zijn  we samen op zoek gegaan naar een ander huis. Eerst ben ik  naar huizen in de polder gaan kijken maar uiteindelijk kwam  ik in Loosbroek terecht. Ik had nog nooit van Loosbroek  gehoord, zelfs niet van uitgaanscentrum Lunenburg. Toen ik  langs de weg door de heg naar dit huis en de tuin aan het  gluren was kwam de overbuurman informeren wat ik aan  het doen was. Na een praatje zei deze dat je hier op zondag  het gras mag maaien en godverdomme mag zeggen. Dat je  hier je gang mag gaan bevalt me wel,” lacht Raymond. 

ONDERHOUDSMONTEUR 

Raymond is geboren in Tilburg en ging na de middelbare school  naar de MSVS, een school voor scheepswerktuigkundige.  “Tijdens mijn studie hoorde ik een stagiaire zeggen dat je  in het derde leerjaar een paar maanden meegaat op zee en  dat wilde ik niet. Ik wilde niet zolang op een paar vierkante  meter zitten en heb daarom de overstap gemaakt naar  de avond-MTS in Breda richting werktuigbouwkunde om  tegelijkertijd de vakopleiding bank- en plaatwerk te volgen.  Nu ben ik storings- en onderhoudsmonteur op ZZP basis  en werk ik voornamelijk aan productiemachines voor de  voedingsmiddelenindustrie en werk in ploegendienst bij de  technische dienst bij een koekjesfabriek.”  In zijn vrije tijd vind je Raymond voornamelijk in en rond het  huis. “Ik ben altijd met projectjes bezig zoals het maken van  een nieuwe badkamer, het leggen van een terras bij de vijver  of een verstopte riolering repareren. Ik zou graag iets meer  tijd hebben voor deze projectjes en mijn eigen tijd bepalen  zonder tijdsdruk, maar dat zit er voorlopig niet in.” 

LATEN WE VAKER DANSEN 

‘s Avonds gaat de klusser graag op pad voor een  ontspannend tochtje op z’n mountainbike in de Maashorst  of bij de Hooghei en in de schuur staat een Honda Varadero  waar ze samen ritjes op maken. “Maar natuurlijk gaan we  ook samen met de caravan op vakantie en als ik dan ga  mountainbiken dan gaat Heidi ondertussen lekker zitten  schilderen. We hebben hier in Loosbroek een stapclubje dat  heet ‘Laten we vaker dansen’ en als er iets leuks in de buurt  te doen is dan gaan we met dit clubje naar bijvoorbeeld de  pronkzitting, De Wis, de Noordkade, de Groene Engel of  festival Alle Remmen Los.”    

Tekst: Chantal Kanters | Foto: Gido Boets