portret

Lizan Kerkhof

‘We hebben alles wat we willen’

Sinds september vorig jaar woont Lizan Kerkhof (25) met haar vriend Harm Roefs (27) aan de Dorpsstraat 92A in een gezellig huis op het erf van de boerderij van Harms ouders. “We zijn nu 2,5 jaar samen. En toen dit huis vrij kwam, was het voor ons een mooie kans om samen te gaan wonen. Uiteindelijk wil Harm de boerderij van zijn ouders overnemen, dus we zullen hier ook wel eindigen,” lacht Lizan, “ik weet niet wat het leven in de tussentijd in petto heeft, maar het is fijn om zo dicht bij mensen te wonen die je heel goed kent. Ze staan altijd voor ons klaar. Als er iets is: ze zijn er meteen.”

“Ik ben niet helemaal onbekend in Loosbroek. Mijn moeder komt hier vandaan en mijn opa en oma hebben hier lange tijd gewoond. Zelf ben ik opgegroeid in Nistelrode. Dat is ook niet zo’n groot dorp en lekker dichtbij. Ik speel daar nog korfbal. Zo kan ik contact houden met mijn vriendinnen daar. Elke zondag na de wedstrijd ga ik even met de meiden van mijn team de kantine in om lekker bij te kletsen. Harm voetbalt op zondag voor Sportclub Loosbroek, dus die is dan bij zijn eigen maten. Via de vrienden van Harm had ik ook al een vriendengroep in Loosbroek, voordat ik hier kwam wonen. Dat heeft de overgang gemakkelijk gemaakt. Loosbroek is klein en iedereen is heel open. Dat zorgt ervoor dat je je welkom voelt.”

Van jongs af aan wist Lizan dat ze juf wilde worden. Via het MBO ging ze naar de pabo en sloot die opleiding af met een stage op het Mozaïek in Heeswijk-Dinther. “Ik merkte dat de drie jaar praktijkervaring die ik op het MBO heb gehad echt een fijne overstap vormden voor de Pabo. Na ook nog eens vier jaar Pabo was ik wel echt klaar met leren, maar ik heb toen toch meteen aansluitend mijn bevoegdheid voor gym gedaan, zodat ik nu gymlessen kan geven aan alle leeftijdsgroepen op de basisschool.” Deze cursus behaalde Lizan terwijl ze voltijd lesgaf aan groep 3-4 op de Kiem in Heesch. Dat doet ze nu al twee jaar elke dag met veel plezier. ‘Ik vind groep 3-4 een hele leuke leeftijdsgroep. Het is echt geweldig om te zien hoeveel ze zich in één jaar tijd ontwikkelen. Ze staan vol in de verwondering en zijn snel enthousiast. Dat maakt het lesgeven aan deze leerlingen heel erg leuk.

Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Mijn klas is leuk en ik werk in een gezellig team. Daarnaast vind ik het prettig dat ik hier woon en in Heesch lesgeef. Ik vind het wel prima dat ik geen mama’s of kinderen uit de klas tegenkom als ik boodschappen doe. En Heesch is goed te bereizen vanuit Loosbroek. Op dit moment zijn Harm en ik in een fijne fase in ons leven. We hebben leuk werk, we wonen op een fijne plek. We hebben alles wat we willen. Het leven is nu goed zo.”

Tekst: Eva Repkes | Foto: Maddelon Dekkers