portret

Anke Mickers

Op een boer moet je altijd wachten

Spontaan, temperamentvol, gek op muziek, niet op haar mondje gevallen en ontzettend creatief, dat is de 45-jarige, oorspronkelijk uit Deurne afkomstige, Anke Mickers die in 2019 samen ging wonen met haar vriend Michel Sigmans. Michel runt een melkveebedrijf aan de Dorpsstraat. “Vroeger zei ik vaak ‘Ik wil nooit een boer, want daar moet je altijd op wachten’, maar het is er toch een geworden!” lacht Anke die zich al heel snel thuis voelde op de boerderij. “Ik ben geen boerin, het is Michel’s bedrijf, maar ik ben wel dagelijks in de stal te vinden bijvoorbeeld om de kalfjes te voeren.” Anke en Michel hebben twee uit Spanje geadopteerde Podenco hondjes waarmee vooral Anke veel wandelt. Verder heeft Anke de beestenboel uitgebreid met twee poezen, kippen en konijnen. “En als het aan mij ligt komen er ook nog twee minikoetjes bij, maar daar is Michel het nog niet helemaal mee eens.”

CONCERTEN

“Nog voordat ik officieel in Loosbroek woonde, was ik al aangesloten bij ‘De Dames van Loosbroek’, een heel leuk carnavalsclubje dat jaarlijks optreedt tijdens de pronkzittingen,” vertelt Anke. “En inmiddels heb ik mijn draai gevonden in het vrijwilligersleven in Loosbroek.” Anke zit bij de PR-groep van De Kreuge, bij de werkgroep Losbroekwist en helpt ook met de PR voor de ZLTO. Verder werkt ze parttime als virtueel assistent, wat inhoudt dat ze bedrijven administratieve, technische en creatieve ondersteuning biedt op afstand. Maar het eerste wat Anke doet als ze ’s ochtends beneden komt is de radio aanzetten. “Muziek, ik vreet het, het is m’n lust en m’n leven. Binnen, op stal, overal staat de muziek wel aan. Ik ga graag naar concerten. U2, Rolling Stones, Leonard Cohen, Iron Maiden, Electric Light Orchestra en vele festivals, maar ik ben ook naar de opera Carmina Burana geweest, mijn smaak is heel divers. Michel en ik hebben elkaar in de muziek echt gevonden!”

TROUWEN

Afgelopen zomer stond ineens haar favoriete partijleider Caroline van der Plas van BBB bij hen op de stoep. “Ik had geregeld dat Caroline voor een interview bij Familie Van de Boom uit Heeswijk-Dinther terecht kon, maar had niet verwacht dat ze ook hier zou langskomen. Wat een prachtig mens is dat toch.” Anke is erg geïnteresseerd in politiek, heeft veel feitjeskennis, maar zou zelf nooit in de politiek willen. “Daarvoor ben ik veel te eerlijk. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en heb een hekel aan oneerlijkheid en leugens, dan komt dat temperament om de hoek kijken. Nee een politieke carrière gaat hem niet worden, maar wat wel op mijn bucketlist staat is een keer naar Disneyland Parijs, trouwen in Las Vegas door een dikke vette nep Elvis in een te kitscherig kappelletje en met een caravan een roadtrip maken door heel Europa.”

Tekst en foto: Miriam van Dijk.