Portret

Eline Sigmans

‘Alles is hier vertrouwd’

Eline Sigmans (27) is geboren in Dinther, verhuisde op haar 6e naar Heeswijk, ging op haar 23e samenwonen met haar vriend en Loosbroekenaar Teun van Mil in Dinther om samen, in februari van dit jaar, hun onderkomen te betrekken aan de Bergmolen.

De communicatieadviseur studeerde Communicatiewetenschappen in Utrecht, werkt nu als interim voor een ziekenhuis in Geldrop en is freelance tekstschrijver. “Ik heb echt van mijn hobby mijn werk gemaakt,” begint Eline. “Daarom zit ik ook in de redactie van d’n HaDeejer, het maandblad van Heeswijk-Dinther. Toen ik hen vertelde naar Loosbroek te verhuizen, vroeg ik meteen of ik dan toch wel voor het blad mocht blijven schrijven. ‘Alleen als je niet ook voor de DORUS gaat schrijven,’ was hun reactie. Een grapje natuurlijk. Maar Heeswijk-Dinther en het blad zitten in m’n hart, ik krijg er veel energie van en blijf het graag doen. Ook al bevalt Loosbroek me zeer. We hebben ook naar huizen in Heeswijk-Dinther gekeken, maar Teun wilde het liefst terug naar Loosbroek en ik kan me daar heel goed in vinden. We wonen mooi met uitzicht op het ouderlijk huis van m’n oma. Familie en vrienden wonen op loopafstand. We hebben leuke buren en ik voelde me er meteen thuis, er is niets wat me hier verbaasde, alles is hier vertrouwd en ik ben met de fiets binnen 10 minuten ook weer in Heeswijk…”

PSV-SUPPORTERS

Hoewel ze Loosbroek inmiddels goed kent, valt er nog genoeg te ontdekken. “Ik ben er wel voor om de lokale ondernemers te steunen, dus dat ga ik zeker nog uitzoeken. Verder ben ik hier nog nergens echt aan of bij, maar dat kan zomaar veranderen.” De sportieve HDL’se was jarenlang actief bij zwemclub Gorgo, doet nu fanatiek aan bootcamp en houdt van wandelen. “Ik maak elke dag een flinke wandeling. En thuis lees ik graag een goed boek, al moet ik daar wat meer tijd voor vrij maken. En natuurlijk mooie verhalen schrijven. Het blijft bijzonder om een levensverhaal van mensen te mogen verwoorden. Communicatie is dus echt mijn ding. Mijn vader, broers en mijn vriend zijn fanatieke PSV-supporters, het lijkt me leuk om ooit nog eens woordvoerder te worden van PSV om de trainer te leren wat hij moet zeggen voor de camera’s. Daar kan ik vast nog wat aan schaven.” Tot die tijd heeft ze haar handen vol aan haar huidige baan. “Ik werk drie dagen in het ziekenhuis en een of twee dagen thuis. En natuurlijk ben ik als tekstschrijver gevraagd om ook voor de DORUS wat te schrijven. Ik lees het blad zelf ook altijd en het is mooi gemaakt. Heel anders dan d’n HaDeejer. Wie weet. Voor nu voelt dat nog als overstappen van PSV naar Ajax,” lacht ze.

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Miriam van Dijk.