portret

Inge van Houtum

‘Ik heb ontzettend veel hulp gehad’

Tijdens een vrijgezellenfeest in feestboerderij De Breyenburg in Ledeacker kwam Inge (39) haar man Gilian van Houtum uit Loosbroek tegen die in het ouderlijk huis op de Krommedelseweg nummer 2 woont. Na anderhalf jaar verkering kreeg Inge een puppy cadeau met daarbij een lief briefje met de tekst: Kom je voor mij zorgen? “Dat kon ik natuurlijk niet weigeren en toen ben ik met Gilian gaan samenwonen. Oorspronkelijk kom ik uit Venhorst waar ik vanaf mijn negentiende mijn eigen nagelstudio had in de omgebouwde garage van mijn ouders naast een parttime baan bij een consultancybedrijf. Nu heb ik een inpandige nagelstudio met de naam Just Inge. Ik heb niet alleen klanten uit Loosbroek maar ook uit de omliggende dorpen. Op social media plaats ik foto’s van de nieuwste kleuren en trends,” vertelt Inge.

ZIEKTE VAN LYME

“In 2017 ben ik heftig ziek geworden en daardoor moest ik acuut stoppen met mijn nagelstudio. Ik had heel erge pijn in mijn nek en schouders, maakte hevige ongecontroleerde bewegingen met mijn armen en had gezichtsverlamming. Na veel onderzoeken bleek ik 2 gebroken schouders te hebben. De oorzaak van dit alles bleek de ziekte van Lyme te zijn. Ik heb nooit een teek gezien op mijn lichaam maar waarschijnlijk heeft deze in mijn nek of haar gezeten. Inmiddels heb ik twee schouderprotheses en na een revalidatie van bijna twee jaar kan ik gelukkig weer werken in mijn nagelsalon. In deze periode heb ik ontzettend veel hulp gehad van mijn (schoon)ouders en vriendinnen en ook Gilian moest veel in het huishouden doen. Inmiddels heb ik geen pijn meer en kan ik bijna alles, zolang het maar geen grootse bewegingen met mijn armen zijn. Gelukkig is sporten niet mijn grootste hobby, maar ik vind het leuk om met vriendinnen te wandelen en ondertussen gezellig te kletsen. Daarnaast ben ik creatief en vind ik van alles leuk om te doen zoals: tekenen, schilderen, kleien, taarten bakken en creaties maken van chocolade. Ik heb een vader die heel goed kan tekenen en schilderen en ik denk dat ik dat stukje creativiteit van hem heb gekregen, Ik zie dat ook in onze dochter Zoë.”

KINDERBOERDERIJ

In de achtertuin heeft familie van Houtum een kleine kinderboerderij met kippen, konijnen, een hangbuikzwijntje, een geit en een vijver met vissen en eenden. Wat meteen in het oog springt is de grote kooi op het terras met daarin twee eekhoorntjes die de hele dag rondrennen in een loopmolentje. “Op Facebook stond een bericht dat ze meerdere nestjes eekhoorntjes hadden bij Stal Bertus. We hebben toen via Marktplaats een kooi gekocht en toen Knabbel & Babbel een paar weken oud waren zijn ze bij ons komen wonen. Ik vind alle kleine dieren leuk en de liefde en interesse voor dieren zie ik terug in onze zoon Vinz want dat is net een kleine Freek Vonk.”

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Eveline van Uden-Buijs.