Senioren

Ontmoetingsmiddag

‘Niks moet en alles mag’

Elke woensdagmiddag is er in De Wis, al zeven jaar, een ontmoetingsmiddag voor onze senioren. Ruim voor half twee wandelen de eerste gasten, veelal met rollator, rustig binnen om in zaal de Gerf samen koffie te drinken, te kletsen, gymmen en voor een potje rummikub, jokeren of rikken. Dit alles is mogelijk voor € 2,- per persoon dankzij een financiële bijdrage van de gemeente. Sjanny van Lee-Korsten begeleidt deze middag vanuit Laverhof en zet haar expertise en enthousiasme in voor deze doelgroep samen met een trouwe groep vrijwilligers.

DE MANNEN IN HET GAREEL HOUDEN

De middag begint met een gymactiviteit zittend op een stoel. Daarna volgt er thema gerelateerde hersentraining in de vorm van spelletjes zoals galgje, woordmakers, spreekwoorden en gezegden en er wordt een mopje getapt. Dit gebeurt voornamelijk in kleine groepjes. “De middag is bedoeld voor maximaal twaalf senioren,“ vertelt een van de vrijwilligers. “Meestal beginnen we met vertellen wat er te doen is en wat er zoals gebeurd is in het dorp, en dan ondersteunen we Sjanny bij de activiteiten en proberen we de mannen in het gareel te houden.” Om die opmerking wordt hard gelachen door de aanwezige senioren.

HARTJESSNOEPJE

“We werken met thema’s,” weet Sjanny. “Met Kerst hebben de vrijwilligers allemaal samen gekookt voor de mensen hier en hebben we met z’n allen gegeten. Op Valentijnsdag praatten ze over de liefde en werden er hartjessnoepjes getrakteerd. Op Aswoensdag werd er geen askruisje gehaald, maar was er haring om te proeven. Daarnaast sluit er regelmatig een stagiaire aan om een gymactiviteit te verzorgen. Er hangt altijd een rustige sfeer. Iedereen kan zichzelf zijn, niks moet en alles mag, dat is belangrijk.”

VOORBEREIDING

Met enige regelmaat worden er bezoekers ontvangen. Zo komen er binnenkort een aantal vormelingen om samen met de gasten van de ontmoetingsmiddag een spelletje te doen als voorbereiding op hun Vormsel. Bovendien trekken de senioren er af en toe op uit. Zo is er een bezoekje gebracht aan Stal Bertus, Laverhof On Ice en de pluktuin Mrs. Bouquet. “Iedereen mag ideeën aandragen en als het kan, proberen we het te organiseren,” besluit Sjanny. “We proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren, want hoe meer gasten het naar hun zin hebben hoe beter.”